Aproape 600 de șomeri din Bistrița-Năsăud pot participa la programele de formare profesională organizate anul acesta de AJOFM

 -  - 


Pentru anul 2023, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bistriţa-Năsăud și-a propus să organizeze 42 de programe de formare profesională în 31 de ocupații, pentru calificarea a 586 șomeri.

În cursul lunilor ianuarie şi februarie, prin Centrul propriu de Formare Profesională din cadrul AJOFM Bistrița-Năsăud, s-au derulat șase programe de formare profesională în ocupațiile: “Agent de securitate”, “Coafor”, “Cofetar patiser”, “Inspector resurse umane”, la Bistriţa și “Lucrător finisor pentru construcţii” la Năsăud și “Administrator pensiune turistică”, la Beclean.

Din luna martie, vor începe alte patru programe de formare profesională în ocupațiile: “Asistent personal profesionist” (Bistrița), „Lucrător comercial” (Sângeorz – Băi), “Competenţe digitale (TIC)” (Bistrița) și “Vopsitor universal” (Beclean).

Pentru înscrierea la un program de formare profesională sunt necesare următoarele documente:

  • cerere tip (se completează la sediul A.J.O.F.M. B – N);
  • copie act de identitate;
  • copie certificat de naştere;
  • copie certificat căsătorie (pentru femei);
  • copie diplomă studii (ultimul act de studii);
  • carnet de şomer sau adeverinţă din care să rezulte că persoana este înregistrată la A.J.O.F.M. B-N ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă;

Persoanele interesate să urmeze un program de formare profesională organizat de agenţie se pot înscrie la sediul Centrului de Formare Profesională din Bistriţa, strada Gării, nr. 2 – 4, etaj ll, telefon 0263 – 236 296.

Vizualizări 11,608 

bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.