Aproape 73 la sută din bugetul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud merge spre investiții. ”Chiar dacă suntem în an de criză, am alocat o sumă istorică pentru investiții”

 -  -  1086


Deși anul 2021 este unul de criză din cauza pandemiei de coronavirus, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a decis să aloce un procent de peste 70 la sută din buget pentru continuarea investițiilor, a anunțat miercuri șeful administrației județene, Emil Radu Moldovan.

Bugetul nostru pe anul 2021 este în sumă de 459 milioane lei, din care circa 71 de milioane lei sunt cheltuieli sociale, 24 de milioane lei sunt cheltuieli aferente culturii, 23 de milioane lei sunt cheltuieli aferente cultelor, sportului și alte acțiuni social-culturale, 334 de milioane lei sunt pentru investiții și 11,5 milioane lei sunt cheltuieli cu aparatul propriu al Consiliului Județean. În procente, pot să spun că avem la investiții o sumă istorică. Chiar dacă suntem în an de criză, am luat decizia să canalizăm maxim din ceea ce putem canaliza către investiții. Așa cum am spus, avem, 334 de milioane de lei pentru investiții, care înseamnă un procent de 72,9% din totalul bugetului local de cheltuieli. Cheltuielile cu aparatul propriu al Consiliului Județean sunt în procent de 2,5% din buget, iar cele aferente culturii sunt în procent 2,75% din bugetul de cheltuieli al județului. Cel mai important lucru este că aproape 73 la sută sunt cheltuieli destinate proiectelor de investiții. Avem cele mai mari investiții la infrastructura de drumuri județene, care sunt în proporție covârșitoare din fonduri europene. De asemenea, din bugetul propriu al Consiliului Județean pentru investiții, 27 milioane lei merg către Spitalul Județean de Urgență Bistrița, unde există în prezent 4 proiecte în derulare. (…) De asemenea, alte două milioane lei merg pentru continuarea lucrărilor la drumul Delureni – Urmeniș și alte 2,5 milioane lei pentru clădirea verde de pe Păcii, precum și alte sume pentru investiții mai mici”, a explicat Moldovan într-o conferință de presă.

Sursa citată a adăugat că, deși nu e un buget mulțumitor, este unul care asigură funcționarea administrației județene.

0 notes
211 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *