Aproape 80 de pacienți cu COVID-19, internați în spitalele din Bistrița și Năsăud. Câți pacienți asimptomatici au fost externați

 -  -  1168


Aproape 80 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 sunt internați în spitalele din Bistrița și Năsăud, potrivit informațiilor furnizate de Instituția PRefectului Bistrița-Năsăud.

O bună parte dintre pacienții internați în acest moment în unitățile medicale care tratează pacienți COVID-19 sunt angajați ai Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

În ceea ce îi privește pe pacienții asimptomatici, reamintim că, săptămâna trecută, Ministerul Sănătății a emis un ordin care reglementează criteriile de externare în cazul acestora.

Conform documentului, pacienții asimptomatici cu factori de risc, precum și pacienții simptomatici care au forme ușoare pot fi externați după minim 10 zile de internare în lipsa febrei și ameliorarea simptomatologiei, pentru cel puțin 72 ore. Testarea de control se va efectua în ziua 8 de la internare.

De asemenea, pacienții asimptomatici care sunt pozitivi la testul de control vor putea fi externați după 10 zile, dacă medicul curant consideră oportun pe baza criteriilor clinice, cu condiția izolării la domiciliu până la împlinirea celor 14 zile ale perioadei de izolare care decurge de la momentul internării (respectiv 4 zile de la externare). Ordinul mai prevede că pacienții asimptomatici care sunt negativi la testul de control vor putea fi externați după 10 zile, fără a fi necesară izolarea la domiciliu.

După externare, monitorizarea stării de sănătate a pacientului pe perioada izolării la domiciliu se face de către medicul de familie, zilnic, prin sistemul de telemedicină. Pentru pacienții care nu sunt înscriși pe lista unui medic de familie monitorizarea zilnică este efectuată de către Direcția de Sănătate Publică.

În aceste condiții, de la intrarea în vigoare a noilor criterii de externare și până la data de 28 iunie, la nivelul județului Bistrița-Năsăud au fost externați 27 de pacienți.

Dintre aceștia, nouă persoane au fost transferate la centrul de îngrijire vârstnici, unde se aflau la momentul în care au fost diagnosticați cu CoVid-19, iar 16 au fost externați la domiciliu”, mai precizează Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

De la debutul pandemiei și până acum, în Bistrița-Năsăud au fost confirmate 519 cazuri de COVID-19. Dintre acestea, 368 de persoane au fost declarate vindecate, în vreme ce alte 47 au pierdut lupta cu boala.

0 notes
293 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *