Aproape 900 de persoane și-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM Bistrița-Năsăud

 -  -  977


În primele trei luni ale anului 2021, prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistriţa-Năsăud au fost încadrate în muncă 881 de persoane, dintre care 515 femei.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 418 au peste 45 de ani, 154 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 138 au între 25 și 35 de ani, iar 171 sunt tineri sub 25 de ani. În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 361 provin din mediul urban, iar 520 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale+postliceale (330), urmate de cele cu studii gimnaziale (220). Numărul celor cu studii profesionale este de 189, cei cu studii superioare sunt în număr de 76, iar cei cu studii primare sunt în număr de 66.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Bistriţa – Năsăud, 650 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în primele trei luni ale anului 2021, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 2.124 persoane.

0 notes
102 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *