Aproape două milioane de euro pentru secția de Anestezie și Terapie Intensivă de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița

 -  -  12932 

Spitalul Județean de Urgență Bistrița a primit aproximativ două milioane de euro din bugetul Ministerului Sănătății pentru terminarea lucrărilor de extindere, modernizare și dotare a Secției de Anestezie și Terapie Intensivă. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, în cadrul unei conferințe de presă de la Palatul Victoria.

Spitalul Bistrița a cunoscut o ascensiune foarte frumoasă în ultimii ani, atât din punct de vedere al măsurilor igienico-sanitare, a dotării cu aparatură medicală, precum și a dorinței medicilor de a lucra în acest spital. Pentru proiectul de extindere, modernizare și dotare a Secției de Terapie Intensivă, a unității de transfuzii sanguine, în valoare de 14 milioane de lei, Ministerul Sănătății a alocat în 2018 suma de 4 milioane de lei pentru lucrări și doatarea cu echipamente. Anul acesta vom aloca fondurile necesare finalizării acestui proiect, astfel încât, pacienții din Bistrița să beneficieze de cele mai bune condiții în secția de terapie intensivă a spitalului. Deja fila de buget este semnată. Anual, circa 32.0000 de pacienți apelează la serviciile acestui spital. Suma pe care a alocat-o deja Ministerul Sănătății este de 8 milioane de lei (…) Suprafața actuală a secției este de 284 de metri pătrați, iar prin extindere se va ajunge la o suprafață totală de 710 metri pătrați”, a declarat ministrul Sorina Pintea, în conferința de presă.

După realizarea acestei investiții, secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Bistrița va fi una dintre cele mai moderne din România.

La conferința de presă de la Palatul Victoria a participat și managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany.

FOTO: Emil Radu Moldovan

12 bookmark
0 notes
657 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.