Aproape jumătate dintre angajaţii de la Ambulanţă şi-au dat acordul pentru vaccinarea anti-COVID

 -  -  1093


Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a personalului medical a început și în rândul angajaților Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Bistrița-Năsăud. Pânâ în prezent, aproape jumătate dintre angajații unității au anunțat că se vor vaccina.

Potrivit datelor comunicate de către managerul instituţiei, dr. Annabella Muzsi, 74 din din cei 170 de angajați și-au dat acordul pentru a fi vaccinați.

Până în prezent și-au exprimat acordul de vaccinare și au fost înrolați în sistem circa 74 de salariați SAJ (43,5% din total personal). Primii 8 salariati au fost vaccinați în data de 31 decembrie 2021, urmând ca restul să se prezinte la centrele din Bistrița, Beclean sau Năsăud în perioada 4-8 ianuarie 2021”, a anunțat managerul SAJ Bistrița-Năsăud.

Printre cei care au acceptat să fie vaccinați se numără şi persoane care au fost depistate pozitiv la testarea COVID-19 și care au trecut cu bine peste boală.

În anul 2020, din efectivul total de 170 de salariați ai SAJ Bistrița-Năsăud, 53 (31%) au fost infectați cu virusul SARS-CoV2, în vreme ce alți 36 (21%) au fost plasați în carantină, în urma achetelor epidemiologice.

Nu au fost înregistrate forme grave ale bolii în randul salariaților instituției.

Reamintim că, la finele anului trecut, peste 30 la sută dintre cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistrița şi-au exprimat intenţia de a se vaccina împotriva COVID-19.

0 notes
218 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *