Aproximativ 4 milioane de euro pentru reabilitarea Școlii Gimnaziale Lucian Blaga din Bistrița

 -  -  1325


Școala Gimnazială Lucian Blaga din Bistrița va fi reabilitată și modernizată cu ajutorul fondurilor europene, valoarea totală a proiectului depășind 19 milioane de lei.

Primăria Bistrița anunță că a semnat contractul de finanțare pentru acest proiect, precizând că ”obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea calității infrastructurii educaționale din municipiul Bistrița, în vederea creșterii gradului de participare la nivelul învățământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului”.

Proiectul prevede reabilitarea/modernizarea, echiparea și dotarea imobilului școlii având o suprafață de 1.950 mp. Totodată, este prevăzută și modernizarea sălii de sport având o suprafață de 590 mp, dar și amenajarea curții și a spațiilor verzi pe o suprafață de peste 7.000 de mp.

Valoarea totală a proiectului este de 19.682.341,47 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR este de 16.715.580,75 lei, valoarea eligibila nerambursabilă din bugetul național este de 2.556.501,59 lei și contribuția proprie (cheltuieli eligibile și cheltuieli neeligibile) suportată de către Municipiul Bistrița, în valoare de 410.259,13 lei.

0 notes
50 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.