Ultimele noutati

VIDEO: Crețu iese la atac și le arată “dușmanilor” Aquapark-ul! Filmuleț de prezentare cu investiția care îți ia ochiul și îndatorează bugetul! Urmează un nou credit de minim 5 milioane de euro!

Imaginea lui Ovidiu Crețu a fost terfelită la nivel național prin câteva proiecte greșit-implementate: Podul Berăriei, pârtia de schi din Wonderland și cușca pentru veverițe ne-au făcut celebri în România prin reportaje transmise de televiziunile naționale. Cu 12.000 de voturi la activ în urma alegerilor din vară, Crețu se hazardează cu un nou proiect: Aqualand! Complexul acvatic ar fi realizat în zona Dealului Cocoș și ar costa peste 5 milioane de euro. Pentru finanțarea acestui obiectiv, administrația Crețu este gata să acceseze un nou credit bancar.

În anul 2014, fără a organiza un referendum, administrația Crețu a accesat un împrumut de 40 de MILIOANE de lei și a împărțit banii către mai multe obiective. 20 de ani este perioada maximă de rambursare a împrumutului de 40 de MILIOANE de lei, accesat în numele bistrițenilor, de către aleșii locali și dirijați astfel: Wonderland (18 MILIOANE de lei), Parc Sărata Sud (6.7 milioane de lei), modernizări blocuri (13.3 MILIOANE de lei), Podul Berăriei (2 MILIOANE de lei).

Ca la Caracal! Podul de 1 milion de euro NU e funcțional! L-au făcut prea înalt și fără legătură-directă spre Zăvoaie!

Conform documentațiilor, în zona Dealului Cocoș vor fi amenajate bazine de înot care să funcţioneze pe timpul verii. Astfel, vor fi construite un bazin de înot cu dimensiunea de 50 x 25 m pentru adulţi, piscine şi bazine pentru copii şi adulţi cu suprafaţa totală de minim 1.000 mp, jacuzi pentru 30 persoane;servicii spa, tobogane interioare care au legătură cu exteriorul, salon de jocuri (popicărie/bowling, biliard, tenis de masă); duşuri;

qa3

qa5

 

 

 

 

 

qa8

qa11

 

 

 

 

 

 

Staff-ul de comunicare al primarului încearcă să spele rușinea cu pârtia dată la PRO TV și aruncă fumigena cu Aquapark-ul! 

 

Jurnaliștii de la PRO TV au făcut un filmuleț prezentat la jurnalul de la ora 19. Tema: pârtia de schi de 5 MILIOANE de euro realizată cu bani din bancă! Ovidiu Crețu a explicat că a câștigat Primăria Bistrița în 2008 cu acest proiect și a declarat că trebuia finalizată acum 4 ani. Pârtia de pe Dealul Cocoșului are cea mai joasă altitudine din țară: pornește de la 676 metri și ajunge la 418 metri și are 1.200 metri lungime. A fost realizată cu bani din bancă! Până acum, pârtia de schi a costat 5 milioane de euro. În 2016, pentru pârtia de schi din Wonderland, Primăria Bistrița a alocat 7.021.000 lei de la bugetul local și 14.327.000 lei din creditul bancar. TOTAL: 26 milioane de lei fără TVA (peste 5 milioane de euro),  iar pârtia este nefuncțională în continuare!

Jurnaliștii de la PRO TV l-au luat pe Crețu la rost pentru pârtia de schi! Concluzia lor: “până acum nimeni NU a tras Primăria la răsundere pentru modul în care a aruncat pe un deal 5 MILIOANE de euro!”

 

Crețu vrea alt împrumut din bancă pentru Aquapark! 

“Aquapark un proiect frumos și important! Era eligibil acum 3 luni, iar după schimbările care s-au făcut nu mai este eligibil. Va trebui să luăm un credit și eu cred că un credit pentru realizarea Auapark-ului și a reabilitării corpului A de la Liviu Rebreanu este extrem de important și va fi binevenit.” a declarat primarul Bistriței.

 

 

Aquapark-ul din Bistrița va completa Wonderlandul și va costa minim 5 MILIOANE de euro. E o investiție ultra-necesară, în opinia primarului. Aquapark-ul este în faza de proiectare, fază pentru care s-au pus la bătaie 25.000 de euro. Pentru studiu de fezabilitate, Primăria Bistrița a mai alocat 510.000 lei.

Pârtia de schi și Aquapark-ul sunt proiecte promise de Ovidiu Crețu acum 8 ani, dar finanțarea acestor obiective e marea problemă, deoarece inițial era vorba de fonduri nerambursabile și într-un final se realizează cu bani din bancă.

 

Citiți și: 

 

aqua-0-404x400VEZI o listă cu cele mai tari aqua-park-uri din Transilvania, majoritatea realizate de privați, cu fonduri nerambursabile! La Bistrița se face cu bani din bancă. E normal?

 
Comentarii

 • Tineti minte aceste contestatii,sa le zic asa,la proiectele lui Cretu! Peste un an doi,mai discutam!
  Totul e politizat! Foarte bine ca se fac aceste investitii! Mai discutam!

 • Ambitia prosteasca a a primarului Cretu de a construi o partie de schi costisitoare pe Dealul Cocosului, la altitudinea cea mai joasa din tara, de numai 600 m si in conditiile in care Bistrita se afla intr-o zona total nepotrivita pentru domeniul schiabil din cauza temperaturii medii anuale relativ ridicate, de cca 8,3 grade Celsius, comparativ cu Predealul unde izoterma este de doar 5 grade. Chiar si la Colibita, izoterma anuala este de numai 6,5 grade. In plus orasul Bistrita are avantajul ca se gaseste la o distanta mica de zona montana, potrivita pentru practicarea sporturilor de iarna. In aceste conditii, o investitie asa de mare pentru o partie de schi dotata cu tunuri de zapada la Bistrita nu se justifica, avand in vedere ca aceste instalatii nu pot produce zapada artificiala decat daca temperatura aerului este sub minus 5 grade. Eventual la Bistrita putea fi luata in considerare o investitie mai mica pentru o partie cu zapada naturala, fara dotari speciale costisitoare .
  Si totusi, pentru a satisface mofturile paguboase ale lui Cretu, primaria Bistrita a investit peste 27 milioane lei dintr-un imprumut bancar, intr-o partie de schi care va sta nefolosita, in cel mai bun caz, mai bine de 10 luni pe an, in timp ce orasul are cu totul alte prioritati in folosul cetatenilor. Un vechi proverb spune ca “inteleptul invata din greselile altora, desteptul invata din greselile proprii, iar prostul nu invata niciodata.” Se pare ca primarul Cretu face parte din ultima categorie si nu a invatat nimic din moment ce vrea sa construiasca un aqualand tot din imprumuturi bancare la baza Dealului Cocos. De ce sa cheltui banii publici pe un complex acvatic situat pe pasunea din Unirea cand un astfel de complex ar putea fi facut cu bani europeni si cu mai mult folos fie la Sarata fie la Slatinita unde ar putea fi puse in valoare si resursele de apa sarata disponibile, dupa modelul celor de la Baile Figa, sau de la Sangeorzul de Mures. De fapt, primarul Cretu toaca in prostie bani publici pe proiecte fara nici o perspectiva de care de care nu se apropie nici un investitor privat si de care pana la urma se alege praful.
  In urma cu cativa ani a existat o viziune mai inteligenta privind punerea in valoare a resurselor de de apa sarata din zona Bistritei.
  Vezi:http://www.timponline.ro/slatinita-viitoarea-baza-de-tratament-cu-ape-sarate-a-bistritei/

 • Balan Marius- ingrijitor al STATULUI.

  Absolut NORMAL ! Noi suntem ANORMALI ca dam bani ca FRAIERII. Intr-o democratie consolidata cum este in DANEMARCA conducatorul orasului este pe post de MANAGER si are un contract strict cu cetatenii si un calendar transmis de ei, si unde nu exista rabat de la el. Cam peste 100 de ani se va intampla si la noi. Depinde insa daca pe atunci vor mai fi romani in viata in tara asta.Nu cred, si unii spun ca o anumita ETNIE va mai lucui in aceste locuristoarse de toate bogatiile solului si subsolului.

Caricatură

Ziar de Bistrita