Crețu ne bagă-n DATORII pentru un Aqua Park la Bistrița! VEZI o listă cu cele mai tari aqua-park-uri din Transilvania, majoritatea realizate de privați, cu fonduri nerambursabile! Credeți că merită investiția?

 

Crețu a zis că ia bani din bancă! Din nou!

“Aquapark un proiect frumos și important! Era eligibil acum 3 luni, iar după schimbările care s-au făcut nu mai este eligibil. Va trebui să luăm un credit și eu cred că un credit pentru realizarea Auapark-ului și a reabilitării corpului A de la Liviu Rebreanu este extrem de important și va fi binevenit.” a declarat primarul Bistriței.

Conform documentațiilor, în zona Dealului Cocoș vor fi amenajate bazine de înot care să funcţioneze pe timpul verii. Astfel, vor fi construite un bazin de înot cu dimensiunea de 50 x 25 m pentru adulţi, piscine şi bazine pentru copii şi adulţi cu suprafaţa totală de minim 1.000 mp, jacuzi pentru 30 persoane;servicii spa, tobogane interioare care au legătură cu exteriorul, salon de jocuri (popicărie/bowling, biliard, tenis de masă); duşuri;

Va fi amenajat și un spaţiu de agrement cu trei terenuri multifuncţionale pentru sport în aer liber; spaţiu pentru discotecă în aer liber (un spaţiu cu dublă utilitate), un loc de joacă pentru copii în aer liber pe diferite vârste cu tematici diferite, banc de nisip, leagăne-cumpene, leagăne cu mişcare pendulară (bărcuţă, mic avion, etc.), leagăne carusel, bazin de mică adâncime (20-30 cm, pentru mersul prin apă, jucării flotante), construcţii pentru căţărat, piste pentru patine cu role, biciclete, panouri de beton pentru desenat cu cretă, loc destinat jocurilor sportive statice (şah, remi) etc.

wonderland

wnderland 1

 

 

 

 

 

 

Aquapark-ul din Bistrița va completa Wonderlandul și va costa minim 5 MILIOANE de euro. E o investiție ultra-necesară, în opinia primarului. Aquapark-ul este în faza de proiectare, fază pentru care s-au pus la bătaie 25.000 de euro. Pentru studiu de fezabilitate, Primăria Bistrița a mai alocat 510.000 lei.

 

LISTA cu cele mai tari Aqua-Parkuri din Transilvania!

Oradea Aquapark

Aquaparcul din Oradea, întins pe o suprafață de șapte hectare și cu 5.000 de metri pătrați luciu de apă, s-a construit în perioada februarie 2015 — mai 2016, pe locul fostului Ștrand Municipal, printr-un mega-proiect de 88,3 milioane de lei, contribuția Primăriei Oradea fiind de 38,9 milioane de lei, iar diferența, fonduri europene prin POR 2007-2013. Complexul este amplasat în zona estică a Municipiului Oradea, pe malul drept al râului Crișul Repede.

 

aquaparkul-nymphaea-oradea

aquaparkul-nymphaea-oradea-7

 

 

 

 

 

aquaparkul-nymphaea-oradea-18

aquaparkul-nymphaea-oradea-22

 

 

 

 

 

 

 

Construcţie în valoare de 20 milioane euro (88,3 milioane lei), cofinanţată pe jumătate din fonduri europene, aquapark-ul din Oradea a fost o investiție a primăriei in localitate.

DETALII: Nymphaea Aquapark Oradea

Aqua park privat la Satu Mare!

Aqua Star, primul aquaparc din regiune a fost infiintat in anul 2013 din fonduri europene. Ca localizare se află foarte aproape, la cca. 3 km de orasul Satu Mare.

satu2

satumare

 

 

 

 

aq13

aq11

 

 

 

 

 

 

 

Investiția a fost realizată de societatea Solarex S.A și are o valoare de 47.899.236,32 lei, care include atât finanţarea nerambursabilă în valoare de 24.858.089,59 lei, cât şi contribuţia beneficiarului, asigurată prin finanţare EximBank.

DETALII: Aquastar Satu Mare

 

Arsenal Park Orăștie!

Complexul inaugurat în 14 iunie 2016 are în componență mai multe bazine cu apă încălzită, tobogane, saune, terase și baruri.

Întregul proiect a vizat câteva obiective de infrastructură de agrement în cadrul Arsenal Park, și anume: aqua park – centru spa, sală de sport multifuncţională, loc de joacă pentru copii, traseu de căţărat în copaci, pistă de biciclete şi plimbare, amenajare turn pentru sporturi extreme, patinoar, skate parc și centru de agrement călare.

aa

aw4

 

 

 

 

 

 

aw3

q1

 

 

 

 

 

 

Din valoarea totală de 27,6 milioane de lei a proiectului, 12,07 milioane de lei au reprezentat asistenţa financiară nerambursabilă. Valoarea totală a proiectului, care s-a derulat pe o perioadă de patru ani, este de 27,64 milioane lei din care 12 milioane fonduri nerambursabile. Investiția completează atracțiile turistice din cel mai mare parc de distracții din țară – Arsrenal Park și este realizat de fraţii Emil şi Marius Cristescu.

DETALII: Aqua Park Arsenal Orăștie

 

Paradisul acvatic din Brașov – investiție PRIVATĂ din fonduri nerambursabile!

Complexul Paradisul Acvatic, din Brasov, amplasat la iesirea din oras spre Sighisoara, a fost deschis in 2007, in urma unei investitii de 12 milioane de euro. Investitorul din spatele proiectului este deputatul independent Ioan Dumitru Puchianu, care a facut parte din PDL, pana in septembrie 2008.

 

pa3

pa4

 

 

 

pa5

pv5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DETALII: Paradisul Acvatic Brașov

Craiova MAXIMA: Aqua-Park-ul D.N.A! După 3 ani de șantier, la Craiova s-a BLOCAT ștrandul Olguței. Motivul: s-a umblat la bani, fix pe structura de rezistență a clădirii cu bazine!

Craiova are Aquapark realizat cu bani din bancă, doar că 60% din bani sunt pe fonduri nerambursabile! Au umblat la rezitență și s-a lăsat cu DNA-uri pe capul lor! Se amână 2 ani! După 3 ani de șantier, una din clădirile Complexului Water Park din Craiova are o structură de rezistență modificată.

water-park-1

water-park-3

 

 

 

 

adi-lov-parc

wp-2

 

 

 

 

 

 

 

Extras din comunicatul DNA:

“a fost schimbată integral, fără respectarea prevederilor legale, structura de rezistență a unei clădiri din cadrul complexului, urmărindu-se reducerea costurilor ocazionate de execuția lucrărilor, în raport cu proiectul tehnic inițial și devizul ofertă, astfel încât diferența în plus dintre sumele de bani solicitate și obținute din fondurile europene, respectiv bugetul național și sumele de bani cheltuite pentru execuția obiectivului să fie însușită pe nedrept.”

Valoarea totală a proiectului Water Park este de aproximativ 85 milioane de lei, din care 29,3 milioane de lei finanţare nerambursabilă, 39,2 milioane lei contribuţia beneficiarului, iar diferenţa de circa 16 milioane de lei este TVA, care, conform prevederilor contractului de finanţare este suportat de la bugetul de stat. Primărița PSD a promis în campanie că va deschide complexul acvatic, dar într-un final s-a acordat un nou termen de finalizare: aprilie 2017. Între timp, mai multe persoane implicate în realizarea acestui complex sunt trimise în judecată pentru diverse infracțiuni: luare de mită, spălare de bani, fals în înscrisuri. Inculpații sunt angajați ai primăriei Craiova în cadrul acestui proiect, dar și reprezentanți ai firmei care a efectuat lucrările.

 

Aquapark la Timișoara, o idee a unor oameni de afaceri. Proiect-privat de 30 de milionane de euro!

O societate pe acțiuni din Timișoara își propune o investiție masivă în capitala Banatului, probabil ultimul oraș mare din România care nu are încă un centru acvatic de relaxare. Astfel, cei de la Intrust TimVest SA susțin că vor să construiască o insulă de vis aproape de oraș. Timarina este proiectat de o firmă italiană, lider în realizarea parcurilor acvatice.

aquapark-timisoara-proiect-1

627x0

627x0-2

627x0-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aqua park la Bistrița, DORIT de primărie cu bani din bancă! Merită investiția?

Majoritatea aqua-parkurilor au costuri care depășesc 10 MIIOANE de euro și sunt realizate și din fonduri nerambursabile. Pentru a realiza un complex acvatic la Bistrița, primăria vrea să acceseze un NOU împrumut bancar.

Reamintim că Bistria are la această oră Primăria Bistrița rambursează cu dobândă un împrumut de 40 de MILIOANE de lei. Cea mai mare parte din bani (30 MILIOANE lei) s-a cheltuit pentru cele 3 proiecte NE-FUNCȚIONALE: Podul Berăriei – 1 milion de euro, Parcul Industrial Sărata –  aprox. 3 milioane de euro, reprezentând 50% din valoarea totală a proiectului), Wonderland – 4 milioane de euro.

Citiți și: 

zirdebistrita wonderlandFOTO-VIDEO: WONDERLAND – aici sunt banii dumneavoastră. Vezi cum arată pista de ski la soare, mega proiectul lui Crețu făcut cu bani din bancă!

https://www.ziardebistrita.ro/aici-sunt-banii-d-voastra/
Comentarii
Caricatură

Ziar de Bistrita