Aquabis anunță că joi vor fi probleme cu apa în zona Decebal

 -  - 


Lucrările executate pe Bulevardul Decebal din municipiul Bistrița ar putea duce la deprecierea parametrilor calitativi ai apei. În aceste condiții, conducerea Aquabis face apel la bistrițenii care locuiesc în zonele învecinate Bulevardului Decebal să folosească apa doar în scopuri menajere până când calitatea acesteia va reveni la normal. 

În contextul lucrărilor executate de către constructorul contractat de Primăria Bistrița din cadrul obiectivului “Reconfigurarea axei de transport public pe traseul strada Gării – Bulevardul Decebal-strada Andrei Mureșanu – strada Năsăudului”, vor avea loc lucrări de deviere a conductei de apă. Prin urmare, joi, 24 noiembrie 2022, în zonele învecinate Bulevardului Decebal se vor resimți deprecieri ai parametrilor calitativi ai apei (va crește turbiditatea apei). Rugăm consumatorii să folosească apa doar în scopuri menajere până la încadrarea acesteia în parametri normali de calitate. Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze față de consumatori pentru disconfortul creat. Vă stăm la dispoziție pentru sprijin și informații suplimentare la următoarele numere de telefon: 0263 213 117 și 0372 742 478”, a transmis conducerea companiei Aquabis SA.

În ceea ce privește lucrările de reconfigurare a axei de transport Gării – Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului, șantierul a fost deschis în luna august a acestui an. Potrivit primarului Ioan Turc, lucrările au ajuns în stadiul executării forajelor pentru pasajul pietonal subteran. Dinspre sectorul Apollo, pe un întreg tronson de drum, a fost turnat și stratul de balast stabilizat, premergător aplicării de binder, până în apropierea intersecției spre piață și strada Ursului.

Prin intermediul acestui proiect, una dintre cele mai importante artere de circulație din municipiul Bistrița va fi complet modernizată.

Proiectul prevede:

  • modernizarea părții carosabile de pe cele 4 artere de circulație;
  • reabilitarea trotuarelor pe toată lungimea celor 4 străzi;
  • realizarea de benzi dedicate transportului public;
  • realizarea pistelor pentru bicicliști, pe ambele sensuri de circulație;
  • realizarea unui pasaj pietonal subteran pe Bulevardul Decebal, în zona halei comerciale;
  • îngroparea tuturor rețelelor electrice și de iluminat public;
  • sistem nou de iluminat public cu telegestiune;
  • modernizarea stațiilor de transport public existente (10 stații).

Proiectul este finanțat din fonduri europene, prin intermediul Programului Operațional Regional.

Loading

bookmark icon