Arderea vegetației uscate i-a adus unui locuitor din Slătinița o amendă de 500 de lei

Arderea necontrolată a vegetației uscate i-a adus unui locuitor din Slătinița o amendă de 500 de lei, informează Poliția Locală Bistrița. În plus, ca sancțiune complementară, agenții constatatori au dispus stingerea focului în prezența lor.

Poliția Locală Bistrița atrage atenția că normele privind protecția mediului interzic arderea vegetației uscate.

În aceasta perioadă, arderile necontrolate sunt metodele clasice folosite pentru curățarea terenurilor de resturi vegetale și pregătirea acestuia pentru iarnă. Totodată, această metodă este una din cauzele producerii incendiilor de vegetație. Aceste arderi necontrolate pot constitui inclusiv cauza unor accidente rutiere, având în vedere că vizibilitatea pe drumurile publice este scăzută ca urmare a propagării fumului rezultat din arderea vegetației. Solicităm cetățenilor respectarea normelor privind protecția mediului care interzic arderea vegetației uscate”, a transmis Poliția Locală.

Instituția avertizează că polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Stradală desfășoară în această perioadă verificări frecvente în zonele cunoscute ca fiind cu antecedente de arderi necontrolate, în scopul prevenirii apariției incendiilor de vegetație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *