Arest preventiv în cazul bărbatului care a sunat la 112 și a anunțat că sediul unei bănci din Bistrița va exploda

 -  -  1089


Bărbatul care a sunat la 112 și a anunțat că sediul unei bănci din Bistrița va exploda a fost externat din spital și în acest caz a fost dispusă măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile, informează Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Un apel înregistrat la data de 10 februarie 2021 la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 anunța că în sediul unei bănci din Piața Petru Rareș din municipiul Bistrița a fost amplasat un dispozitiv exploziv.

La acea vreme, în zonă au intervenit mai multe echipaje ale Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului Județean de Jandarmi și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, care au delimitat perimetrul, mai multe clădiri fiind evacuate.

În urma verificărilor efectuate, specialiștii Serviciului Român de Informații au stabilit că fapta nu s-a confirmat, fiind vorba despre o falsă alertă cu bombă, astfel că au fost efectuate cercetări pentru identificarea persoanei care a sunat la 112.

Oamenii legii au identificat persoana în cauză – un bărbat de 38 de ani, din Bistrița. Acesta se afla sub influența substanțelor psihoactive în momentul în care a fost prins de oamenii legii. La acea vreme, bărbatul a fost dus la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, fiind internat în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a unității medicale.

Între timp, starea sa de sănătate s-a îmbunătățit, astfel că bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind dus în Arestul Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud. Ulterior, la data de 15 martie, bărbatul a fost prezentat instanței care a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Astfel, acesta își va petrece următoarele 30 de zile după gratii.

0 notes
214 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *