Arme din Al Doilea Război Mondial, găsite în anexa unui imobil din Beclean

 -  - 


Un bărbat a sesizat Poliția după ce a găsit în anexa unui imobil din Beclean două arme. Polițiștii cred că acestea provin din Al Doilea Război Mondial.

”La data de 3 ianuarie, un bărbat de 33 de ani a sesizat polițiștii cu privire la faptul că, în cursul aceleiași zile, a găsit, într-o anexă a unui imobil situat în Beclean, 2 arme. Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au ridicat cele 2 arme letale care se aflau într-o stare avansată de degradare și care, cel mai probabil, provin din cel de-al Doilea Război Mondial. Acestea au fost ridicate, împreună cu polițiști criminaliști, în vederea continuării cercetărilor. Polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase continuă verificările”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Polițiștii atrag atenția cu privire la faptul că manevrarea unor astfel de obiecte, de către persoane neautorizate, poate avea consecinţe grave, de natură să pună în pericol viaţa, sănătatea unor persoane sau integritatea unor bunuri. Persoanele care se confruntă cu astfel de situații sunt sfătuite să anunțe Poliția.

Oamenii legii mai reamintesc că nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, precum şi nerespectarea regimului materiilor explozive, atrage pedeapsa cu închisoarea, astfel:

  • Producerea, experimentarea, prelucrarea, deţinerea, transportul ori folosirea materiilor explozive sau orice alte operaţiuni, precum circulaţia acestora, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 2 ani la 7 ani; tentativa se pedepseşte .
  • Deţinerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau amendă;
  • Deţinerea, portul, confecţionarea, precum şi orice operaţiuni privind circulaţia armelor letale, a muniţiilor, mecanismelor sau dispozitivelor acestora sau funcţionarea atelierelor de reparare a armelor letale, fără drept, se pedepseşte cu închisoare la unu la 5 ani.

Vizualizări 59 

bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.