Asfaltarea cartierului Podirei e “pe bune!” Licitațiile s-au finalizat și lucrările de 1.5 MILIOANE de euro vor începe în cel mai scurt timp! În primă fază, se extind rețelele de gaz!

 -  -  6436Primarul Nicolae Moldovan a promis asfaltarea cartierului Podirei și în acest sens a reușit accesarea de fonduri guvernamentale, prin PNDL! Odată ce s-a asigurat că finanțarea este sigură, Moldovan a discutat cu compania E-on Gaz pentru sincronizarea lucrărilor de extindere a rețelelor de gaz cu lucrările de asfaltare.

Prima dată se extind rețelele de gaz!

În total se asfaltează 8.420 ml, adică 15 alei în Podirei și alte șase în cartierul de cabane de la Băile Figa. După asfaltarea aleilor NU se mai pot realiza investiții la rețelele de utilități, motiv pentru care administrația din Beclean a decis ca extinderea rețelelor de gaz să se realizeze cât de repede, înainte de asfaltare.

1.5 MILIOANE de euro pentru această investiție a Primăriei Beclean!

Servicii de proiectare faza pt + de, daaa, asistenta tehnica din partea proiectantului si execuţie de lucruri la obiectivul: “asfaltare alei cartier podirei – cabane figa” s-au scos la licitație, la următoaree valori:

Proiectare – 124.000 lei.
– proiect tehnic si detalii de execuţie = 100.000 lei
– documentaţia pentru acorduri, avize, autorizaţiei, PAC = 4.000 lei
– asistenta tehnica din partea proiectantului = 20.000 lei
Lucrări – 5.563.996 lei
– construcţii si instalaţii = 5.563.996 lei.

S-a ofertat foarte aproape de sumele estimate! CML a luat contractul la 1.5 MILIOANE de euro, cu 20.000 de euro sub valoarea estimată contractului!

Valoarea estimata a contractului conform devizului general depus si aprobat la momentul depunerii cererii de finanţare este: 5.687.996 lei. Într-un final, contractul a fost atribuit firmei CML, cu 5.568.156 lei… cu doar 100.000 de lei sub valoarea estimată.

Asfaltarea cartierului Podirei și extinderea rețelelor de gaz vor crește calitatea turismului din Beclean și vor îmbunătăți condițiile de trai din cartierul de vile al orașului…

Continuă investițiile la Figa! 

În cadrul programului de asfaltare sunt cuprinse și 6 alei din Complexul Figa. De asemenea, rețelele de gaz sunt extinse și în zona cabanelor. Primăria Beclean intenționează ca și anul viitor să realizeze noi investiții în Complexul balnear Băile Figa, printre care și amenajarea unui nou tobogan de dimensiuni mai mari, proiect care deja este la faza de licitație. Acesta va fi amenajat din bugetul local.

În plus, se fac noi demersuri la Ministerul Turismului pentru amenajarea unui centru SPA, cu care să se extindă oferta de servicii și pe timpul iernii. În plus, la Băile Figa va exista și un bazin cu apă caldă.

6 bookmark
0 notes
161 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.