Asociația Fiantropia Ortodoxă îi sprijină pe cei sărmani! În Săptămâna Mare, 180 de familii au primit pachete consistente!

 -  -  1085


Asociația Filantropia Ortodoxă Filiala Bistrița-Năsăud, prin Cantina socială Sfânta Muceniță Filofteia din municipiul Bistrița a venit în sprijinul celor nevoiași pentru ca și ei să simtă bucuria Sfintei Învieri. Asociația oferă zilnic, de luni până vineri masa de prânz unui număr de peste 80 de persoane, iar în ajunul marilor sărbători de peste an oferă ajutoare consistente familiilor nevoiașe din județul Bistrița-Năsăud.

180 de familii au primit pachete de 30 – 40 kg!

S-au oferit pachete cu alimente de bază și produse tradiționale, produse medicale, de igienă, de curățenie, haine, încălțăminte, dulciuri, fructe, sucuri și jucării pentru cei mici, unui număr de peste 180 de familii aflate în evidenţele noastre. Pachetele cântărind între 30 şi 40 de kilograme, în funcţie de numărul de membri din fiecare familie, cu un total de peste 9 tone de alimente, astfel încât toate persoanele care au apelat la sprijinul asoicației au fost ajutate.


Această lucrare misionară a fost posibilă datorită donațiilor primite de la bunii noștri credincioși îndrumați de către preoții parohi din Protopopiatele Bistrița, Beclean și Năsăud.

De asemenea, un sprijin deosebit l-am primit prin intermediul Sectorului Misionar Social al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului din partea magazinului Peny, la care se adaugă donațiile primite de la partenerii noștri Selgros Bistrița, în valoare de aproximativ 1500 lei/ săptămână, prin proiectul național ”Masa Bucuriei”.

De aceste daruri s-au bucurat și persoanele cu deficiențe de auz din municipiul Bistrița, aflați în grija părintelui Cătălin Mileșan, dar și persoanele private de libertate din Penitenciarul Bistrița, care nu au de la cine primi vizite, cărora împreună cu părintele Ionuț Vlașin, le-am oferit alimente tradiționale, sucuri, fructe și produse de igienă.

Persoanelor aflate în grija noastră la Centrele rezidențiale pentru persoane vârstnice și cu nevoi speciale de la Cușma, Maieru și Târlișua, li se oferă toată asistența spirituală specifică acestei perioade și li se pregătește masa tradițională de Sfintele Paști într-o atmosferă creștină și familială.

Mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă această lucrare a Sfintei Biserici.
Mântuitorul Iisus Hristos, izvorul tuturor darurilor, să ne facă pe toți părtași de lumina și bucuria Sfintei Învieri.

Pr. dr. Ioan Marius Pintican | Filantropia Ortodoxă Bistrița-Năsăud
Președinte Asociația „Filantropia Ortodoxă” Filiala Bistrița-Năsăud

0 notes
210 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *