Astăzi începe campania electorală pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie

 -  -  951


Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunță că astăzi începe campania electorală pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților din 6 decembrie 2020.

La fel ca la alegerile locale, campania electorală pentru scrutinul parlamentar se desfăşoară cu măsuri speciale, impuse de pandemia de coronavirus.

Pentru desfășurarea în siguranță a evenimentelor/întrunirilor/acțiunilor aferente campaniei electorale la alegerile parlamentare, competitorii electorali vor respecta măsurile de protecție sanitară și distanțare fizică impuse de pandemia de COVID-19. De asemenea, vor fi respectate regulile privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale.

În cazul evenimentelor/ întrunirilor desfăşurate în spaţiu închis a fost impusă limita de participanţi la maximum 20, iar în cazul celor care au loc în aer liber – la maximum 50. În ceea ce priveşte acţiunile desfăşurate pe stradă, s-a impus limitarea numărului persoanelor care se deplasează în grup sau formează un grup la maximum 6, iar în cazul acţiunilor din uşă în uşă – limitarea numărului persoanelor care compun echipele la maximum 2.

Campania electorală se va încheia pe data de 5 decembrie, la ora 07:00.

Conform Autorităţii Electorale Permanente, numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral la data de 31 octombrie este de 18.981.242, cu 2.012 mai puţini faţă de ultima informare, realizată la sfârşitul lunii septembrie.

https://www.facebook.com/901290179956752/videos/821683355265701

0 notes
76 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *