Astăzi, o nouă campanie de vaccinare drive-through în Bistrița

 -  -  1083


O nouă campanie de vaccinare de tip drive-through se va desfășura în municipiul Bistrița, pe parcursul zilei de sâmbătă. Persoanele care doresc să se vaccineze pot să opteze și pentru această variantă.

Potrivit Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, campania se va desfășura în parcarea magazinului Selgros, în intervalul orar 08:00 – 20:00, iar vaccinul administrat va fi cel produs de compania Pfizer.

”Tot ce trebuie să faceți este să veniți cu mașina, să prezentați actul de identitate și chestionarul de triaj care poate fi completat anterior prezentării la vaccinare și pe care îl puteți descărca de AICI, le transmit reprezentanții Prefecturii Bistrița-Năsăud tuturor celor care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19.

Echipa de vaccinare din circuitul amenajat este formată dintr-un medic, trei asistenți medicali, un registrator și este completată de opt voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bistrița.

“Campania din weekendul trecut s-a dovedit a fi foarte eficientă, prin vaccinarea a 1068 de persoane, de aceea am ales să continuăm acțiunea. Astăzi, 15 mai, se poate vedea mai mult ca niciodată beneficiul campaniilor de vaccinare, când, după cum bine știți, purtarea măștii în exterior este o măsură înlăturată. Inclusiv din seara aceasta, circulația pe timpul nopții este fără restricții. Trebuie să avem în continuare încredere în vaccinare, deoarece s-a dovedit că este soluția pentru a ne reluat viața dinaintea pandemiei”, a declarat prefectul Stelian Dolha, prezent în parcarea magazinului Selgros, alături de reprezentanții altor instituții.

Vaccinarea prin campania drive-through se realizează fără o programare prealabilă, iar datele persoanelor vaccinate vor fi introduse, ulterior, în Registrul Electronic Național de Vaccinare.

La finele săptămânii trecute, o campanie similară a fost organizată în parcarea galeriei comerciale B1 Retail Park din municipiu, aceasta dovedindu-se a fi un real succes. În cele două zile în care centrul drive-through a funcționat au fost vaccinate un număr de 1.068 de persoane.

În Bistrița-Năsăud, de la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, au fost administrate circa 79.000 de doze de vaccin. Un număr de aproximativ 33.000 de persoane au fost vaccinate cu ambele doze.

0 notes
208 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *