Din Bistrita

Ateliere gratuite de dans și graffiti pentru tineri, vineri, în Pădurea Schullerwald

 -  - 


Distracție, socializare, schimb de experiență, ateliere de dans și graffiti, concursuri și multă voie bună, toate acestea în cadrul unui eveniment ce va avea loc vineri, 2 septembrie, în Pădurea Schullerwald din Bistrița, și care este organizat de Reborn Dance Studio.

”HipBNhop este un eveniment dedicat tuturor tinerilor din Bistrița și nu numai, pasionați de cultură urbană, dornici de distracție și de a experimenta ceva nou. Vineri, bistrițenii se vor putea bucura de spectacole de dans, atelier de graffiti, concursuri, și workshop-uri intense cu 2 instructori de Breaking si Street Dance, veniți tocmai de la Cluj, pentru a crește nivelul de performanță și de cunoștințe a dansatorilor bistrițeni”, spun organizatorii.

Evenimentul hipBNhop se va desfășura după următorul program:

  • 11:00 – 12:30 – Workshop Breaking cu Arcadius
  • 12:30 – 13:50 – Workshop Hip Hop (Dance) cu Alin Țircă
  • 14:00 – 15:00 – Pauză
  • 15:00 – 16:20 – Atelier de Graffiti cu Tio
  • 16:30 – 17:00 – Battles/concursuri de dans
  • 17:00 – 19:00 – Spectacol de dans

Atelierul de graffiti se va desfășura sub forma unui curs, finalizat cu un mic concurs, unde cele mai bune 3 lucrări vor fi premiate.

Concursul de dans se va desfășura sub forma unor battle-uri pentru următoarele categorii:

  • 1 vs 1 Hip Hop Battle (sub 14 ani)
  • 1 vs 1 Hip Hop Battle (peste 14 ani)
  • 1 vs 1 Breaking Battle.

Evenimentul se va finaliza cu un spectacol de dans la care vor participa trupele Reborn, atât din Bistrița, cât și din Lunca Ilvei.

Primul invitat în cadrul hipBNhop este Arcadius care vine tocmai din Cluj-Napoca și reprezintă trupa Concrete Rockers. Acesta are o experiență de peste 10 ani în Breaking, fiind un psiholog organizațional cu visul de a crea comunități autosustenabile.

Cel de-al doilea invitat este Țio, pasionat de arta Graffiti-ului de mai bine de 10 ani. Întors de curând în orașul natal, el a mai susținut ateliere de graffiti cu membrii școlii de dans Reborn Dance Studio, care au fost un real succes și o încântare pentru participanți.

Al treilea invitat este Alin Țircă, originar din Alba Iulia, însă este stabilit în Cluj-Napoca, și reprezintă școala de dans Street Groove Studio. Alin a intrat în lumea dansului în urmă cu 10 ani, iar în ultimii ani și-a focusat atenția pe Hip Hop, participând la numeroase competiții și spectacole naționale, dar și internaționale, în țări precum Grecia, Thailanda și Italia.

”Scopul acestui eveniment este de a promova și dezvolta cultura Hip Hop în rândul tinerilor, într-o manieră inedită, prin îndrumarea lor către activități constructive de petrecere a timpului liber, într-un mod creativ, util și sănătos. Participarea la acest eveniment se face pe baza unei înscrieri prealabile, și este gratuită pentru toți doritorii. În cazul în care condițiile meteo nu vor permite desfășurarea evenimentului în aer liber, acesta va fi mutat în interior, iar locația va fi comunicată de organizatori pe rețelele de socializare”, mai spun organizatorii.

HipBNhop este un eveniment din cadrul proiectului „Performanță în pași de dans – ediția a IV-a”, realizat cu sprijinul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, prin fonduri finanțate nerambursabil  pe anul 2022.

114 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.