”Ateneul de Bistrița”, la ediția a doua!

 -  - 


Primăria Bistrița organizează sâmbătă, 24 septembrie, începând cu ora 12:00, un simpozion ce se desfășoară sub umbrela ”Ateneului de Bistrița”. La eveniment, alături de prof. Liviu Zăpârțan, este invitat politologul româno-israelian Michael Shafir, profesor la Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Michael Shafir este considerat unul dintre cei mai mari specialiști în antisemitism și Holocaust în Europa centrală și de Est. A fost analist principal și director pentru secția română a Departamentului pentru Cercetarea Opiniei Publice la postul de radio „Europa Liberă”.

S-a născut în București, într-o familie de origine evreiască. În perioada comunismului a emigrat în Israel, întorcându-se în țara natală în anul 2005, având dublă cetățenie (română și israeliană).

Este autor al volumului ”România comunistă (1948-1985) – o analiză politică, economică și socială”. A fost decorat de Președinția României cu ordinul ”Meritul pentru învățământ” în grad de ofițer și de regele Mihai I al României cu ”Medalia pentru Loialitate”.

Evenimentul va avea loc în sala de consiliu a Primăriei municipiului Bistrița.

Loading

bookmark icon