Atenție, agenți economici! O companie nemțească ar încerca să ÎNȘELE oamenii de afaceri din județ!

 -  -  27


”Mai multe firme din judeţ au primit prin e-mail sau prin poştă o ofertă de publicitate mascată din partea societăţii DAD – Deutscher Adressdienst GmbH. Această societate trimite un formular firmelor româneşti prin care le avertizează că acestora le lipseşte European Business Number. În acest sens, promite înscrierea într-un Registru European şi solicită datele de identificare fiscală, precum şi confirmarea datelor de contact. De cele mai multe ori aceste date sunt scrise eronat, tocmai pentru a determina societatea să răspundă” precizează reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud.

Odată cu transmiterea datelor de identificare şi a adresei de contact, societatea românescă se obligă să plătească servicii de publicitate timp de 3 ani, servicii pe care oricum nu le primeşte, mai afirmă CCI B-N.

La adresa societăţii DAD – Deutscher Adressdienst GmbH au fost făcute numeroase plângeri, atât în ţară, cât în străinătate. La Parlamentul European – Comisia pentru Petiţii a fost înregistrată o petiţie cu privire la practicile înşelătoare ale acestei societăţi.

Deoarece societatea germană trimite în continuare asemenea oferte înşelătoare, Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud sfătuieşte agenții economici din județ să nu dea curs acestei oferte în niciun fel, ci să sesizeze organele de urmărire penală.

Prin urmare, feriți-vă de DAD – Deutscher Adressdienst GmbH! Nu plătiți nicio sumă și nu răspundeți la solicitarea de furnizare a diferitelor date, chiar dacă firma va încerca să vă preseze, prin diverse căi.

2 bookmark
0 notes
7 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.