Atenție, cad crengi în Parcul Municipal. Anul trecut, un bărbat a murit după ce o creangă i-a căzut în cap! Primăria habar n-are de toaletarea arborilor deși cheltuie anual peste 1.5 MILIOANE de lei la capitolul “spații verzi!”

 -  -  3342


Parcul Municipal are nevoie URGENTĂ de lucrări de întreținere și toaletare a arborilor de mari dimensiuni, înainte ca o nouă tragedie să aibă loc! 

Mai mulți arbori bătrâni sunt ne-toaletați și reprezintă un real pericol pentru oamenii ce se plimbă prin parc. În acest weekeend, o creangă de mari dimensiuni s-a deprins dintr-un copac și a căzut pe gazon, în aproierea aleii. Frecvent se desprind crengi din coronamentul arborilor ne-toaletați, care ar avea nevoie de lucrări de întreținere.

În mod normal, Primăria Bistrița este responsabilă de acest aspect și din bugetul pe 2018 s-au alocat sume importante pentru întreținerea Parcului Municipal.

 – 16.000 de lei pentru lucrări de reparații și întreținere Parc Municipal.
 – 20.000 de lei pentru întreținerea luciului de apă din Parcul Municipal.
 – 31.000 de lei pentru lucrări de întreținere, toaletare gard viu, cosit etc.

La Spații Verzi se alocă sume enorme: 1.5 MILIOANE de lei pe lucrări de întreținere, vidanjare a toaletelor publice și diferite cheltuieli ascunse la capitolul “alte bunuri si servicii pentru intretinere si functionare”.

De acești bani se fac o serie de lucrări , cum ar fi (taieri arbori -alpinism utilitar, intretinere sisteme de irigatii,servicii de paza in Parcul Municipal, Padurea Schullerwaldsi baza de productie,serviciu extern pentru sanatate si securitate in munca,transport reziduuri,incarcat extinctoare,vidanjare grupuri sanitare,servicii de intretinere luciu de apa in Parcul Municipal

ANALIZĂ: Direcția de Servicii Publice SPARGE peste 30 de MILIOANE de lei pe an ( 8 milioane de euro)! Deși au utilaje moderne fac cele mai proaste lucrări posibile și cheltuie 20% din bugetul Bistriței!

Direcția de Servicii Publice execută lucrările de plombare, asfaltare, peticire a străzilor din municipiul Bistrița, dar are și atribuțuni pe întreținerea spațiilor verzi. Serviciul are aproximativ 250 de angajați și este condus de Ioan Crețiu, directorul care încasează 10.000 de lei salariu pentru coordonarea muncitorilor.

În Parcul Municipal, frecvent CAD crengi IMENSE! Primăria Bistrița NU intervine la timp , pentru a evita tragedii! 

Reamintim că în sptembrie 2017,  un bărbat de 57 de ani a decedat după ce o creangă de mari dimensiuni s-a rupt și l-a lovit în timp ce alerga împreună cu nepoțelul.

De asemenea, Ziar de Bistrița a prezentat un incident care a avut loc în august 2016. O creangă de mari dimensiuni s-a rupt și a căzut pe caldarâm, fix pe aleea principală din zona foișorului din Parcul Municipal. O familie aflată la plimbare a fost la câteva secunde de tragedie și s-a oprit când a auzit trosnete, iar creanga a căzut la 2 metri în fața lor.

FOTO: august 2016

Primăria Bistrița intervine doar pentru a curăța crengile căzute la pământ, în general după furtună… însă NU execută niciun fel de lucrări de întreținere și toaletare, deși trecătorii se expun la pericole… Parcul Municipal este super-aglomerat în weeekend-uri, iar arborii bătrâni pun în pericol viața bistrițenilor. Tocmai din aceste considerente se impune o TOALETARE urgentă a arborilor bătrâni! 

3 bookmark
0 notes
67 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.