Atenție, șoferi! De azi, circulația este restricționată pe o porțiune din Bulevardul Decebal!

 -  - 


Începând de astăzi, 8 august, circulația este restricționată pe o porțiune din Bulevardul Decebal, atrage atenția viceprimarul municipiului Bistrița, Sorin Hangan.

Începând de astăzi este restricționată circulația pe o porțiune din Bulevardul Decebal, iar din 16 august se închide complet. În vederea executării unor lucrări ample, circulația este blocată pe zona cuprinsă între intersecția Bulevardul Decebal cu strada Zimbrului și până la intersecția dintre Bulevardul Decebal cu strada Crinilor, strada Andrei Mureșanu și strada Ioan Slavici pe perioada 16 august 2022 – 31 decembrie 2022. Fac un apel la toți participanții la trafic să dea dovadă de înțelegere și să respecte noile reglementări cu privire la devierea circulației”, a transmis viceprimarul Sorin Hangan, într-un mesaj postat pe o rețea de socializare.

Noile trasee pe care va fi dirijată circulația pot fi consultate în imaginea de mai jos:

Aceste lucrări sunt executate în cadrul proiectului privind reconfigurarea axei de transport public Gării – Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului”, finanțat din fonduri europene.

Prin intermediul acestui proiect, una dintre cele mai importante artere de circulație din municipiul Bistrița va fi complet modernizată.

Mai exact, proiectul prevede: 

  • modernizarea părții carosabile de pe cele 4 artere de circulație;
  • reabilitarea trotuarelor pe toată lungimea celor 4 străzi;
  • realizarea de benzi dedicate transportului public;
  • realizarea pistelor pentru bicicliști, pe ambele sensuri de circulație;
  • realizarea unui pasaj pietonal subteran pe Bulevardul Decebal, în zona halei comerciale;
  • îngroparea tuturor rețelelor electrice și de iluminat public;
  • sistem nou de iluminat public cu telegestiune;
  • modernizarea stațiilor de transport public existente (10 stații).

Termenul de finalizare a lucrărilor de reconfigurare a axei de transport Gării – Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului este luna decembrie a anului 2023. 

Loading

bookmark icon