Atenție, șoferi! Se închide circulația pe strada Năsăudului!

În perioada 20 – 22 octombrie, circulația rutieră pe strada Năsăudului din municipiul Bistrița va fi închisă, informează Poliția Locală.

Pentru turnarea stratului de uzură pe întreg tronsonul străzii Năsăudului, începând de vineri, 20 octombrie, ora 07.30, până duminică 22 octombrie, ora 22.00, circulația va fi închisă, inclusiv din străzile adiacente, între sensul giratoriu de pe strada Calea Moldovei – intersecția cu strada Năsăudului și până la sensul giratoriu de pe strada Năsăudului – intersecția cu strada Andrei Mureșanu. Vă atenționăm că autovehiculele ce vor fi parcate vineri la ora 07.30 în perimetrul unde urmează a se desfășura lucrări și a căror proprietari nu vor putea fi identificați vor fi ridicate de autospeciala Primăriei municipiului Bistrița și relocate în parcarea de pe strada Grănicerilor (Poligon) în vederea eliberării perimetrului. Nu se ridică mașinile în scopul sancționării conducătorilor auto!”, transmite Poliția Locală.

Riveranii și participanții la trafic sunt rugați să dea dovadă de înțelegere și să respecte reglementările rutiere.

Aceste lucrări sunt cuprinse în proiectul de reconfigurare a axei de transport public Gării – Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului.

Prin intermediul acestui proiect, una dintre cele mai importante artere de circulație din municipiul Bistrița va fi complet modernizată.

Mai exact, proiectul prevede: 

  • modernizarea părții carosabile de pe cele 4 artere de circulație;
  • reabilitarea trotuarelor pe toată lungimea celor 4 străzi;
  • realizarea de benzi dedicate transportului public;
  • realizarea pistelor pentru bicicliști, pe ambele sensuri de circulație;
  • realizarea unui pasaj pietonal subteran pe Bulevardul Decebal, în zona halei comerciale;
  • îngroparea tuturor rețelelor electrice și de iluminat public;
  • sistem nou de iluminat public cu telegestiune;
  • modernizarea stațiilor de transport public existente (10 stații).

Proiectul are o valoare de circa 13 milioane de euro și este finanțat din fonduri europene, prin intermediul Programului Operațional Regional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *