Atenționare Cod galben de intensificări ale vântului, în Bistrița-Năsăud

 -  -  1190


 

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare Cod galben de intensificări ale vântului, care a intrat în vigoare marți, la ora 16:00 și va expira joi dimineața, la ora 10.00. Aceasta vizează și o parte a județului Bistrița-Năsăud.

”În intervalul menționat, în zona montană vântul va avea intensificări susținute, cu viteze în general de 80…90 km/h, iar pe creste, în special cele ale Carpaților Meridionali, temporar rafalele vor depăși 100 km/h. În zonele mai joase de relief din județul Caraș-Severin vor fi perioade în care rafalele vântului vor avea viteze în general de 60…65 km/h”, arată meteorologii.

Recomandări ale pompierilor militari pentru evitarea situațiilor de urgență generate de vântul puternic:

  • Cetățenilor li se recomandă să nu se deplaseze în apropierea copacilor, a panourilor publicitare sau a clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice care pot fi smulse de vânt.
  • Oamenii trebuie să se adăpostească în locuințe sau în alte spații care le asigură protecția, să închidă ușile și ferestrele și să deconecteze aparatele şi echipamentele electrice.
  • Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanță sigură de copaci sau de stâlpi de electricitate.
0 notes
315 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *