Au avut 1 MILION de lei + 1 an la dispoziție dar NU au reușit să producă zăpadă! Au conceput un caiet de sarcini “cu dedicație” și-acum, propaganda PSD-istă dă vina pe o firmă privată! Niște ORDINARI!

 -  -  1459


Primarul Crețu s-a activat și încearcă acum să distragă atenția de la GRAVELE șmenuri privind pârtia de schi! La Bistrița NU au reușit să producă suficientă zăpadă deși au avut buget de 1 MILION de lei și 1 an la dispoziție! Acum, Crețu aruncă vina pe o firmă privată, intitulată SUPERSNOW, firmă care le-a dejucat șmenurile!

 

Au avut la dispoziție 1 an și 1 MILION de lei, dar au conceput un caiet de sarcini “cu dedicație!” Acum încearcă să manipuleze!

La această oră, pe pârtia de schi există 4 tunuri de zăpadă și 1 generator de zăpadă (un tun de mari dimensiuni). Instalațiile nexistente urmau a fi completate cu 3 tunuri de zăpadă +  o stație de pompare, motiv pentru care Primăria Bistrița a bugetat investiția fix acum 1 an, a conceput un caiet de sarcini și a demarat o licitație!

Potrivit edilului, atât stațiile de pompare, cât și tunurile ar fi trebuit să funcționeze deja pe pârtie, însă din cauza acestei companii, lucrurile au întârziat. Dacă ele existau deja, putea fi deschisă și pârtia mare. Primarul dă asigurări că procedura va fi reluată și speră ca până la iarna viitoare noile dotări să fie pe pârtie.

Nefuncționarea pârtiei mari pusă pe seama unor probleme cu compania SUPERSNOW care a câștigat licitația pentru furnizarea și montarea unor noi pompe.

Edilul municipiului Bistrița a mai precizat că în continuare ”aveam neapărată nevoie de mărirea capacității pompelor -pompa care duce apa de la râu la lacul de acumulare și pompa care, de la lac, trimite apa cu presiune la tunuri”.

Chiar dacă POMPELE ar fi fost LIVRATE, pe pârtia de schi NU se putea produce zăpadă deoarece NU exită suficiente tunuri, licitația privind cele 3 tunuri noi, fiind ANULATĂ!

 

cretu schi

În realitate, administrația PSD-istă a conceput un șmen prin care au avantajat o altă firmă, TechnoAlpin. Lucrurile s-au complicat la licitație și procedura de achiziție a tunurilor a fost anulată pentru “grave abateri privind legislația achizițiilor publice!”

Au avut la dispoziție 1 an să conceapă un caiet de sarcini pe bune , dar au împărțit licitația în 2 contracte:

  • un soft de comandă (câștigat de TechnoAlpin prin încredințare-directă
  • un contract compus din 2 loturi, dedicat aceleași firme care a implemntat softul de comandă. Doar că la licitație a mai intrat o firmă , SuperSnow care a câștiat contractul privind furnziarea pompelor de presiune.
  • Pentru completarea echipamentelor existente acum pe pârtia de schi, s-a organizat o licitație, cu 2 loturi:1. Furnizare generatoare de zapadă pentru dotarea obiectivului de investitii „Pârtia de schi” din cadrul complexului polivalent Wonderland- VALOAREA ESTIMATA FARA TVA: 381.900 lei.2. Furnizare, montaj și punere în funcțiunei stații de pompare pentru dotarea obiectivului de investitii „Pârtia de schi” din cadrul complexului polivalent Wonderland. – VALOAREA ESTIMATA FARA TVA: 924.100 lei.

    Șmenuri la licitație! De-aia NU s-a produs zăpadă suficientă!

    Licitația pe echipamenele de pompare a fost câștigată de Supersnow, firmă care a avut cel mai mic preț! În ce privește tunurile de zăpadă (Lotul 1), Primăria Bistrița a intervenit prin informări pe parcursul licitației și a specificat ca tunurile de zăpadă trebuie să fie compatibile cu sistemul de operare existent pe pârtia (deținut de TehnoAlpin, firmă care era participantă și la a 2-a licitație, privind tunurile de zăpadă).

Ziar de Bistrița a scris despre aceste subiect AICI!

schi bistrita

partia de schi wonderland

Primăria a ținut cu TehnoAlpin, dar licitația privind tunurile de zăpadă s-a ANULAT!

Pe caietul de sarcini întocmit de funcționarii din Primăria Bistrița au fost câteva scăpări intenționate! Pentru a favoriza firma ce deținea soft-ul de comandă, pe parcursul licitației s-a cerut ca tunurile de zăpadă să fie acționate prin comandă electronică și NU prin impuls. Practic, diferența între sisteme e că cel cu impuls acționează o pârghie ce ridică tunul, iar cel cu comandă electronică acționează direct, printr-un mecanism interior care ridică sau coboară tunul de zăpadă și reglează debitul.

Acest element reprezenta șmenul conceput pentru TehnoAlpin, firmă care îndeplinea condițiile solicitate! De-aici a pornit conflictul!

În 19 noiembrie, firma Supersnow a câștigat contractul de Furnizare, montaj și punere în funcțiune stații de pompare pentru pârtia de schi, la prețul de 789.000 lei.

Crețu UITĂ să spună că procedura de achiziție a tunurilor a fost anulată pentru “grave abateri privind legislația achizițiilor publice!”

Crețu se fofilează și NU recunoaște șmenurile!

”Am scos la licitație respectiva lucrare, cu o valoare de circa 1,1 milioane lei. S-au prezentat două firme, care sunt înregistrate în România – Techno Alpin (cu baza în Italia, de la care avem și celelalte echipamente) și Super Snow (cu baza în Polonia). Cei din urmă ne-au dat ofertă, i-am declarat câștigători, în 25 ianuarie, pompele ar trebui să funcționeze, dar încă nu știm nimic de ei. La data de 25 noiembrie am semnat contractul și au termen 60 de zile să monteze pompele, adică termenul expiră peste 4 zile. Ori ei nu au mai dat pe aici. I-am sunat, nimeni nu răspunde, nu știm ce s-a întâmplat cu ei”, a mai spus primarul.

cretu schi

”Apreciez că suma cheltuită cu amenajarea și dotarea pârtiei este de circa 27 de milioane de lei”

Primarul Ovidiu Teodor Crețu spune că până acum, atât în amenajarea pârtiei, cât și în investițiile realizate ulterior la acest obiectiv, s-au cheltuit aproximativ 27 de milioane de lei. ”Totalul amenajării pârtiei, împrumutul plus ce am făcut noi, apreciez că ar fi de circa 27 de milioane de lei”, a mai completat Crețu.

cretu si niculae

Gafele NU sunt asumate de PSD-iști, dar opinia publică este revoltată pe faptul că administrația Crețu NU a reușit să amenajeze corespunzător pârtia de schi și să producă suficientă zăpadă în timp util. Asta deoarece au conceput un caiet de sarcini șmenuit ca să avantajeze o firmă anume!

Practic, din cauza  incompetenței s-au pierdut 3 săptămâni din sezonul actual și-acum , propaganda PSD-istă încearcă să mascheze gafele și aruncă vina pe alții! Incompetența și aroganța liderilor PSD care conduc administrația locală reprezintă principalul motiv pentru care Organizația PSD se află în picaj liber pe municipiu. 

0 notes
584 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *