Au bătut palma! PSD – ALDE și Pro Romania și-au unit forțele să-l facă pe Radu Moldovan președinte pe Județ! Funcțiile de vicepreședinți încă se negociază! La fel și locurile eligibile din CJ!

 -  -  21462


PSD , ALDE și Pro Romania și-au unit forțele pe Bistrița Năsăud. Cele 3 partide formează o Alianță în baza unui protocol semnat încă din luna ianuarie.

La conferința de astăzi au participat doar liderii celor 3 formațiuni: Radu Moldovan (PSD), Ioan Monița (ALDE) și Grigore Timoce (Pro Romania). Întrunirea a avut loc în sala Centrului Cultural Municipal George Coșbuc.

“Am început să derulăm am anunțat în urmă cu ceva timp, în pandemie între PSD – Alinața Liberală a Democraților. Această etapă a fost una firească.

Constituid o Alianță, fiecare dintre partide fac un anumit sacrificiu, dar eu cred că cetățenii județului, dezvoltarea județului este în momentul de față prioritară!” – a declarat Radu Moldovan.

Principalele obiective mega-POPULISTE ale lui Radu Moldovan:

–  dezvoltarea unei rețele de distribuție de gaze. Practic, proiectul ar fi finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional de Infrastructură Mare). Consiliul Județean a realizat o Asociere de Dezvoltare Intercomunitară și a încropit studiile de fezabilitate. Un proiect ideal de folosit în campania electorală, în special în mediul rural, pe modelul “Îl votăm pe Radu, că ne bagă gazul!”

– 100 de kilometri de drum județean modernizat (600 de kilometri au finanțare asigurată, zice Radu Moldovan).

– “o autostradă, un drum expres, una din cele 2 soluții care trebuie să scoată circulația de pe Drumurile Naționale. ” – a zis Radu Moldovan. De asemenea, proiecte populiste care implică finanțare de la nivel guvernamental sau european.

– centurile ocolitoare: Bistrița, Beclean, Năsăud și Sîngeorz – Băi. De asemenea, aceste proiecte implică finanțare europeană iar PSD-ul NU le-a realizat deși avea toate pârghiile necesare: comisar european-Guvern-Parlament- președinte de Județ – primari.

 – master-planul de apă-canal, proiect în licitație.

După ce s-a văzut cu sacii-n căruță, Radu Moldovan NU a făcut împărțeala pe Consiliul Județean!

Alianța “Radu Moldovan” va susține un candidat UNIC la funcția de președinte al Consiliului Județean. Radu Moldovan susține că nu s-a discutat despre funcțiile de vicepreședinți la CJ. De asemenea, “Alianța Radu Moldovan” NU a stabilit deocamdată dacă vor merge pe listă comună sau dacă vor merge separat, pentru Consiliul Județean.

În concluzie: ALDE și Pro Romania susțin președintele, dar încă NU au siguranța unor locuri eligibile pe listă comună de consilieri județeni.De asemenea, lista eligibilă de consilieri județeni se va negocia ulterior!

În ce privește localitățile din județ, “Alianța Radu Moldovan” și-a stabilit candidații de primar în majoritatea localităților și urmează negocieri în funcție de specificul politic al comunelor, pentru funcțiile de viceprimari și consilieri locali.  

2 notes
587 views
bookmark icon

2 thoughts on “Au bătut palma! PSD – ALDE și Pro Romania și-au unit forțele să-l facă pe Radu Moldovan președinte pe Județ! Funcțiile de vicepreședinți încă se negociază! La fel și locurile eligibile din CJ!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *