Au dispărut căsuțele din lemn din zona Bisericii Evanghelice. Liberalul Ioan Turc întreabă: ”De ce aţi ridicat toate căsuțele care ofereau producătorilor un minim confort?”

 -  -  1331


Cu prilejul sărbătorilor de iarnă, în zona centrală a orașului Bistrița au fost amplasate circa 30 de căsuțe de lemn pe care comercianții au putut să le închirieze pentru a își expune produsele spre vânzare. Cei care au ales să participe la Târgul de Crăciun au plătit Primăriei Bistrița sume cuprinse între 400 și 600 de lei pentru o căsuță de lemn. Însă, cum târgul de Crăciun s-a încheiat, odată cu el au dispărut și căsuțele din zona Bisericii Evanghelice. Acesta lucru l-a nemulțumit pe președintele Partidului Național Liberal Bistrița-Năsăud, Ioan Turc. În opinia acestuia, măcar câteva dintre căsuțe ar fi trebuit să rămână și să fie utilizate de comercianții care în fiecare sâmbătă vin la târgul cu produse locale.

”În această dimineață, am mers să cumpăr câte ceva de la producătorii locali din piața improvizată lângă Biserica Evanghelică. Majoritatea celor care ne-au obișnuit cu prezența în fiecare sâmbătă au plecat repede, alungați de frig, dar au rămas doi sau trei oameni nevoiți să-şi vândă produsele pentru care trudesc. Ştiu că în toate piețele din Bistrița oamenii îngheață de frig, dar mă întreb, domnilor din conducerea primăriei, de ce aţi ridicat toate căsuțele care ofereau producătorilor un minim confort?” a scris Ioan Turc pe pagina personală de pe o rețea de socializare.

În fiecare zi de sâmbătă, în Bistrița se desfășoară un târg de produse locale, încurajându-se astfel consumul de produse autohtone. Producătorii locali aduc preparate tradiționale pe care bistrițenii le pot achiziționa.

0 notes
56 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.