Au fost activate în platforma de programare noile cabinete pentru imunizarea cu vaccinul AstraZeneca

 -  -  950


Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 informează că noile cabinete de vaccinare pentru administrarea vaccinului produs de AstraZeneca au fost activate în platforma de programare.

În cele 180 de cabinete din toată ţara sunt disponibile 10.800 de sloturi/zi.

În județul Bistrița-Năsăud, pentru administrarea acestui vaccin împotriva CoVid-19, sunt deschise două centre de vaccinare, unul în municipiul Bistrița, la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, și unul în Beclean, la Spitalul din Beclean. Pe fiecare dintre aceste fluxuri se va putea administra un număr de 60 de vaccinuri/zi.

Programarea pentru AstraZeneca începe astăzi şi se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie – 6 martie. Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca, până la data de 11 aprilie.

Conform recomandărilor autorităţilor medicale, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca se va realiza pentru grupa de vârstă 18-55 de ani.

Ca element de noutate, pentru buna desfăşurare a activităţii de vaccinare, programarea se va realiza în acelaşi cabinet atât pentru prima doză, cât şi pentru rapel, la 56 de zile.

Modalităţi de programare:

  1. În platforma informatică de către beneficiar, angajator sau aparţinător
  2. Prin intermediul medicului de familie/curant
  3. Prin Call Center, la numărul unic 021.414.44.25
  4. Prin intermediul direcţiilor de asistenţă socială de la nivelul primăriilor

La nivel național, cele 180 de cabinete destinate vaccinării cu AstraZeneca sunt distribuite după cum urmează: Bucureşti (22), Alba (3), Arad (4), Argeş (5), Bacău (5), Bihor (5), Bistriţa-Năsăud (2), Botoşani (3), Brăila (2), Braşov (5), Buzău (3), Călăraşi (2), Caraş-Severin (2), Cluj (10), Constanţa (6), Covasna (2), Dâmboviţa (4), Dolj (6), Galaţi (4), Giurgiu (2), Gorj (3), Harghita (3), Hunedoara (3), Ialomiţa (2), Iaşi (8), Ilfov (2), Maramureş (4), Mehedinţi (2), Mureş (5), Neamţ (4), Olt (3), Prahova (6), Sălaj (2), Satu Mare (3), Sibiu (4), Suceava (5), Teleorman (3), Timiş (10), Tulcea (2), Vâlcea (3), Vaslui (3), Vrancea (3).

0 notes
75 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *