Eveniment

Au fost arestate preventiv cinci din cele nouă persoane reținute într-un dosar de trafic de droguri

 -  -  1005


La finele săptămânii trecute, nouă persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT Bistriţa-Năsăud într-un dosar privind constituirea unui grup infracţional organizat care se ocupa cu traficul de droguri de risc în judeţ, printre cei recrutaţi pentru a se ocupa de distribuţia de substanţe psihoactive fiind şi minori. Cele nouă persoane au fost prezentate instanței, care a dispus măsura arestării preventive în cinci cazuri. 

”Față de cinci persoane, cu vârste cuprinse între 22 și 28 de ani, din Lechința, Chiraleș, Bistrița și Șintereag, a fost dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile, fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă a I.P.J. Bistrița-Năsăud”, precizează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

De asemenea, ”față de o persoană, de 19 ani, din Arcalia, a fost dispusă măsura arestului la domiciliu, pentru 30 de zile, iar față de alte trei persoane, cu vârste de 29 și 30 de ani, din Lechința, a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile”, adaugă Poliția.

Inițial, cele nouă persoane au fost reținute în urma a 24 de percheziții efectuate în județ, activitățile având drept scop destructurarea unui grup infracțional organizat, constituit în scopul comiterii infracțiunilor de efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, trafic de droguri de risc, șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, contrabandă calificată și uz de armă fără drept.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2021, trei tineri, cu vârste cuprinse între 20 și 26 de ani, ar fi constituit, în județul Bistrița-Năsăud, un grup infracțional organizat, în scopul de a obține bani din activități de șantaj, lipsire de libertate, trafic de droguri de risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive. Totodată, prin amenințări, inclusiv prin folosirea unor arme, aceștia ar fi cerut taxă de protecție unei persoane care distribuia substanțe psihoactive în zona Lechința-Beclean-Figa. Ulterior, cei în cauză și-ar fi extins activitatea infracțională și în Bistrița, Lechința, Năsăud și zonele limitrofe. Aceștia ar fi organizat petreceri, la diferite cabane, din stațiunea Figa, unde s-ar fi consumat substanțe psihoactive, și ar mai fi racolat alți tineri, care să distribuie substanțe psihoactive, în zonele menționate. În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 4 pistoale neletale, dintre care 2 supuse autorizării, un arc, aproximativ 70 de grame de 3-CMC, 673 de plicuri ziplock nefolosite, 24 de grame de substanță vegetală, susceptibilă a fi cannabis, 4 cântare de mare precizie, 3 grindere, 33 de telefoane mobile, 2 laptopuri, 9 ceasuri, precum și 11.715 lei, 4.240 de euro, 100 de dolari și 100 de franci elvețieni”, a precizat Poliția.

Oamenii legii continuă cercetările în acest dosar, în vederea documentării întregii activități infracționale.

FOTO/VIDEO: Nouă persoane reţinute în urma unor percheziții efectuate într-un dosar de trafic de droguri şi şantaj

1005 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.