Au fost publicate rezultatele la examenul de Bacalaureat, sesiunea august 2023

Ministerul Educației a publicat, vineri, rezultatele înregistrate în sesiunea august 2023 a examenului naţional de Bacalaureat, înainte de contestaţii. La nivel național, rata cumulată de promovare (rezultate inițiale – toate promoțiile) este 29,8%. Rata de promovare pentru promoția anului curent este 31,2%, respectiv 26,8% pentru promoțiile anterioare.

Astfel, din totalul candidaților promovați (8.504), 6.108 candidaţi aparțin promoţiei 2023, iar 2.396 de candidaţi fac parte din promoţiile anterioare.

La probele scrise au fost prezenți 28.558 de candidaţi din totalul celor 33.974 de candidaţi înscrişi. Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 67 de candidaţi (aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni).

La nivelul judeţului Bistrița-Năsăud, rata cumulată de promovabilitate este de 27,8%. Rata de promovare a candidaților din seria curentă este de 24,6%.

Din cei 415 candidaţi înscrişi, unul a fost eliminat din examen pe motiv de folosire a telefonului, iar alţi 70 nu s-au prezentat, fiind prezenți 345. Au fost declaraţi ”Reuşit” 95 de candidaţi, alți 248 fiind respinși.

După ambele sesiuni, rata de promovare este de 77,9%, iar pentru absolvenții din acest an de 83,3%.

Contestațiile pot fi depuse astăzi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format standard/letric, cât și electronic. În acest scop, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care este menționat faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale vor fi afișate marți, 29 august.

Nota minimă de promovare a fiecărei probe scrise este 5 (cinci), iar media finală necesară pentru a promova examenul este cel puțin 6 (șase). Rata de promovare este calculată din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

Check Also

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru următoarele două săptămâni (intervalul 25 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.