Au fost reluate lucrările la pasajul subteran din zona Decebal

Au fost reluate lucrările la pasajul subteran din zona Decebal, a anunțat, luni, primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc.

După efectuarea unei expertize din care a rezultat soluția tehnică, se reiau lucrările la pasajul pietonal subteran din Decebal! Vor fi realizați 200 de piloni suplimentari în zona căilor de acces, urmând să fie utilizate, pentru rapiditate, trei foreze, dintre care una a sosit astăzi. Această etapă va fi finalizată în jurul datei de 22 septembrie, după care vor demara lucrările pentru turnarea plăcii peste pasaj, în vederea deschiderii integrale a circulației auto pe axa reconfigurată de transport Gării – Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului!”, a precizat primarul Ioan Turc.

Potrivit edilului, pasajul subteran din zona Decebal va avea lifturi și scări rulante pe componenta de urcare.

Lucrările la pasajul din zona Decebal, parte a proiectului cu bani europeni de reconfigurare a axei de transport strada Gării – Bulevardul Decebal – strada Andrei Mureșanu – strada Năsăudului, au fost oprite după ce Inspectoratul de Stat în Construcții a solicitat efectuarea unei expertize din care să rezulte dacă clădirile din proximitatea șantierului au fost sau nu afectate.

Toate aceste lucrări sunt cuprinse în proiectul ”Reconfigurarea axei de transport public pe traseul strada Gării – Bulevardul Decebal – strada Andrei Mureșanu – strada Năsăudului”, investiție care beneficiază de finanțare europeană în valoare de circa 13 milioane de euro. Lucrările sunt executate de compania MIS Grup. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *