Crețu a asmuțit comunitarii “pe parcări”! De azi-înainte se plătește parcarea pe Șincai și în zona Primăriei Bistrița! De mâine se blochează roțile șoferilor care NU plătesc, iar pe viitor revine mașina de RIDICĂRI-AUTO!

Poliția Comunitară a aplicat mai multe sancțiuni în cursul zilei de astăzi șoferilor care au parcat pe str. Gheorge Șincai și NU au plătit staționarea. Plata parcărilor a fost suspendată în ultimii ani, dar măsura a fost reluată, deși NU toate taxatoarele funcționează. Șoferii pot achita contravaloarea unui tichet la magazinele afișate pe un panou de mici-dimensiuni amplasat din loc în loc. Tichetul repectiv se amplasează pe parbrizul mașinii, la vedere, pentru a evita o amendă.

Amenda este cuprinsă între 65 și 300 de lei!

 

x3

x2

 

 

 

 

 

 

Pe Dornei și la Prefectură e GRATIS, deocamdată! Crețu vrea să re-activeze ridictaul mașinilor parcate aiurea!

Pe strada Dornei și în zona Prefecturii parcarea va fi GRATIS, deoarce străzile au fost reabilitate din bani europeni și proiectul prevede ca Primăria Bistrița în calitate de beneficiar al lucrării să NU poată încasa venituri din această investiție până în 2018.

Referitor la angajații Primăriei Bistrița care parchează pe Șincai, deși mai există o parcare pe Caragiale, primarul a declarat: “Au voie să parcheze dacă le convine să plătească parcare pentru că sunt cetățeni ca oricare… dacă nu vor plăti o să fie sancționați, amendați ca oricare! Nu pot să spun că sunt cetățeni de mâna a doua și nu au voie să parcheze. Au voie!”

Mașina de ridicări-auto revine în peisaj! Primăria Bistrița pregătește procedurile! 

 

Primarul spune că va face modificări la Regulamentul Local pentru a putea mai lesne bloca roțile șoferilor indisciplinați . De asemene pregătește cadrul legal pentru intervenția rapidă a mașinii de ridicări!

“Toate chestiunile presupun proceduri… o să intrăm în ședința din iulie cu modificări ale regulamentului astfel încât să putem folosi și mașina respectivă. Din punctul meu de vedere este mult mai importantă blocare roților. Astfel trebuie să facem modificări la regulament ca să simplificăm lucrurile, pentru că altminterea  până blocam o roată pleca mașina respectivă pentru că trebuia să ai poză, martori nu-știu-mai-ce… în sfârșit, va trebui să operaționalizăm serviciile respective, inclusiv ridicarea mașinilor, dar ridicarea mașinilor trebuie să se facă doar acolo unde încurcă circulația!” a spus primarul CrețuCaricatură

Ziar de Bistrita