FOTO – VIDEO: Au ieșit în stradă pentru justiție! Ce solicitări au manifestanții!

 -  -  1311


Aproximativ 80 de bistrițeni s-au adunat în fața palatului Administrativ, pentru a protesta împotriva modificărilor aduse în justiție.
Din mulțime au făcut parte câțiva membrii ai USR, ai Partidului Plus, PNL-iști, ecologiști, dar și cetățeni neafiliați politic. Timp de 1 oră, aceștia au fluturat steaguri și au scandat lozinci anti-Dragnea

Forin Chereji a explicat de la portavoce motivul pentru care s-a ieșit în stradă iar ulterior a transmis un comunicat de presă cu doleanțele protestatarilor.
De data aceasta, protestul a fost autorizat, iar jandarmii au asistat de pe margine la manifestațiile pașnice, fără a-i egitima pe protestatari (cum s-a întâmplat duminica trecută).

Ce solicitări are Bistrița Civică!

România trebuiesă-și continue drumul European!

Justiția, pilon de bază a statului de drept, trebuie să rămână independentă!

Suntem solidari cu toate revendicările magistraților și mesajul nostru pentru ei este să nu cedeze.

Participanții la adunare apublică din Bistrița, din 3 martie 2019, pentru susținerea statului de drept au adoptat următorul manifest:

1. Cerem retragerea Ordonanței 7/2019 care îngrădește independența Justiției și încearcă subordonarea politică.

2. Cerem insistent factorilor politici încetarea imediată a atacurilor la adresa statului de drept şi a judecătorilor şi procurorilor din România. România este şi trebuie să rămână stat membru al Uniunii Europene şi al Consiliului Europei, iar nu un teritoriu al corupţiei şi fărădelegii.

3. Cerem consultarea reală a corpului magistraţilor cu privire la pachetele legislative care vizează activitatea lor, prin Adunările Generale din cadrul instanţelor şi parchetelor. Consiliul Superior al Magistraturii nu reprezintă magistratura dacă ignoră punctul de vedere al miilor de magistraţi români. Propunerile legislative ale Consiliului Superior al Magistraturii nu pot fi promovate ne transparent şi nu pot reprezenta voinţa a 5-6 membri. Solicităm consultarea reală a societăţii civile, ale cărei reacţii trebuie să fie avute în vedere în cadrul dezbaterilor legislative.

4. Cerem Ministrului Justiţiei să se abţină de la acţiunile care intimidează procurorii şi afectează statul de drept şi independenţa justiţiei.

5. Ceremmagistrațilorsă fie vigilenți la păstrareadeontologieiprofesionaleșisăiamăsurilece se impun, până la excluderea din magistratură, a colegilor care compromitcorpulmagistraților din România.

6. Ceremputerii legislative şi Consiliului Superior al Magistraturii să adopte măsuri imediate pentru a furniza un sprijin adecvat magistraţilor împotriva cărora sunt îndreptate critici care subminează independenţa justiţiei.”

7. Ceremputerii executive și legislative să coopereze cu Comisia Europeană, cu Parlamentul European, cu Comisia de la Veneția în toate acțiunile ce privesc consolidarea statului de drept.

8. Cerem reprezentanților puterii executive și legislative să înceteze dezinformarea/mințirea partenerilor noștri europeni. Nu fiți fățarnici, nu fiți ipocriți, faceți la București ceea ce le promiteți la Bruxellessau Strasbourg.

9. Cerem încetarea atacurilor la adresa libertății mass-media și aservirea acesteia.

10. Cerem încetarea presiunilor și intimidărilor împotriva societății civile.

0 notes
436 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *