Au început înscrierile în vederea admiterii în colegiile naționale militare

 -  -  1004


Ministerul Apărării Naționale informează că, în perioada 10 ianuarie – 25 martie 2022, se fac înscrieri în vederea admiterii în colegiile naționale militare.

Criterii specifice de recrutare:

  • vârsta de cel mult 16 ani împliniți în anul 2022 (anul desfășurării concursului de admitere);
  • absolvenți ai învățământului secundar inferior sau gimnazial sau să facă dovada absolvirii acestuia până la data clasificării finale – ultima etapă a concursului de admitere.

Absolvenții clasei a VIII-a din serii anterioare, care au participat la procesul de admitere în anii precedenți și au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ, în învățământul liceal sau profesional, nu se pot înscrie în vederea participării la procesul de recrutare, selecție și admitere în clasa a IX-a la învățământul liceal militar.

Există 5 colegii naționale militare: Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”, Breaza; Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia; Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc; Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova; Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, Constanța.

Învățământul liceal militar este gratuit și are ca misiune pregătirea științifică și umanistă generală a elevilor prin studii de nivel liceal, pe filiera vocațională, în profilul militar, specializarea matematică-informatică.

Pentru mai multe informații, consiliere şi înscriere, în vederea participării la selecție, unul dintre părinți sau tutorele trebuie să contacteze personalul biroului informare-recrutare din cadrul centrului militar de care aparțineți cu domiciliul, fie telefonic, fie deplasându-se la sediul biroului. Adresele și numerele de telefon sunt disponibile aici și aici.

0 notes
129 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *