Au început lucrările de modernizare și extindere a rețelei de iluminat public din Prundu Bârgăului!

 -  -  14


 

 

În localitatea Prundu Bârgăului au fost demarate lucrările privind modernizarea și extinderea rețelei de iluminat public. Investiția, în valoare de peste 1,2 milioane lei, este susținută din fonduri guvernamentale, prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Rurală. Reprezentanții Primăriei Prundu Bârgăului estimează că lucrările se vor încheia până la finalul anului.

Este vorba despre un nou contract de finanțare, susținut prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, pentru obiectivul de investiții: Extindere și modernizare iluminat public în comuna Prundu Bârgăului. Principalele obiective ale investiției sunt: eficientizarea consumului de energie prin montarea de corpuri de iluminat cu LED, modernizarea punctelor de aprindere, extinderea rețelei de iluminat și creșterea gradului de siguranță în comună”, anunță Doru Crișan, primarul comunei Prundu Bârgăului.

Proiectul privind “Extinderea și modernizarea sistemului de iluminat public” prevede montarea a 411 aparate de iluminat noi, la care se adaugă încă 82 de aparate existente.

”Se vor efectua lucrări de extindere a rețelei, cu montarea în subteran a rețelei de iluminat, montarea a 29 de stâlpi metalici noi și aparate de iluminat noi pe tronsonul de drum național care începe în zona primăriei către Tiha Bârgăului, pe partea dreaptă. Vor fi păstrate pe poziție 10 aparate de iluminat de generație nouă, tip LED, și alte 72 vor fi relocate”, mai precizează reprezentanții Primăriei Prundu Bârgăului.

În plus, atât pe stâlpii existenți, cât și pe cei noi vor fi montate în total 493 de aparate de iluminat tip LED. De asemenea, va fi montat și un sistem de  telegestiune/ DIMMING care deservește sistemul de iluminat de pe DN 17.

14 bookmark
0 notes
394 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.