Au început lucrările pe Bulevardul Republicii. Primarul Ioan Turc: ”Încă din campania electorală am spus că Bistrița va deveni un șantier”

Un nou șantier a fost deschis, joi, în Bistrița. Pe Bulevardul Republicii din municipiu se efectuează o serie de lucrări, a anunțat primarul Ioan Turc.

Încep lucrările pentru înlocuirea bordurilor pe Bulevardul Republicii și refacerea suprafețelor de spațiu verde. Acolo vom monta aspersoare și vom pune gazon”, a explicat edilul Bistriței.

Însă, demararea acestor lucrări într-un moment în care în Bistrița sunt deschise și alte șantiere a fost criticată de organizația municipală a PSD Bistrița.

Avem liceele Sanitar, Andrei Mureșanu, Liviu Rebreanu, Tehnologic, apoi mai avem Casa de Pensii, Inspectoratul de Stat în Construcții, toate pe Bulevardul Republicii și chiar două grădinițe pe Zimbrului. Cât de inspirat și coordonat poți să fii ca să restricționezi circulația pentru … gazon și aspersoare pe această arteră, fix acum, în condițiile în care Decebal este închis? Și te mai apuci și pe Slavici să frezezi ca să fie circulația și mai îngreunată”, au scris pe Facebook cei de la PSD Bistrița.

Pe de ală parte, primarul Ioan Turc afirmă că i-a avertizat, în nenumărate rânduri, pe bistrițeni că orașul va deveni un adevărat șantier.

”Am spus încă din campania electorală că Bistrița va deveni un șantier. Nu am disimulat niciodată și nici nu am spus altceva. Observ că există o anumită stare de nemulțumire, există voci care critică, unii îmi spun că trebuia ca să începeți lucrările la primăvară. Dar eu le spun că și la primăvară se va lucra. Și pe Decebal, și pe alte străzi. Urmează ca să deschidem și alte șantiere. Deci numărul șantierelor nu se va diminua. Închidem anumite șantiere, deschidem altele”, a mai spus primarul.

În ceea ce privește lucrările de pe Bulevardul Republicii, acestea se desfășoară în perioada 20 octombrie 2022 – 20 noiembrie 2022 și vor exista restricții de trafic pe anumite sectoare de drum. Astfel, Primăria Bistrița a precizat că ”se va închide sensul de circulație pe banda dinspre scuar pe următoarele sectoare cuprinse între: strada Gării – strada Mihai Eminescu, strada Mihai Eminescu- strada Zimbrului, strada Zimbrului – strada Spiru Haret, strada Spiru Haret – strada Ursului, strada Ursului – strada Barbu Ștefănescu Delavrancea, strada Barbu Ștefănescu Delavrancea – Piața Petru Rareș. Pe perioada lucrărilor, traficul rutier pe această bandă de circulație va fi închis între orele 08.30-20.00 și semnalizat corespunzător. Rugăm riveranii și a participanții la trafic să dea dovadă de înțelegere și colaborare”.

Lucrări pe Bulevardul Republicii din Bistrița. Cum se va desfășura traficul