Au început lucrările la Colegiul Național Liviu Rebreanu

 -  -  11172


La Colegiul Național Liviu Rebreanu din Bistrița au fost demarate lucrările de modernizare a corpului principal, însă momentan acestea se execută doar în exteriorul clădirii, a anunțat Ovidiu Teodor Crețu.

”Șantierul la Colegiul Național Liviu Rebreanu a început. MIS Grup a câștigat licitația și ne-a cerut să îi predăm amplasamentul. Am purtat o discuție cu doamna director Suzana Gălățan, care mi-a spus că în situația actuală de pandemie, cu regulile care sunt acum, nu se poate descurca doar cu celelalte clădiri, fără clădirea principală. Și atunci am avut o discuție și cu executantul, care vrea să înceapă lucrările în clădirea mare, și cu doamna director și ne-am înțeles că până la vacanța de Crăciun nu se va intra cu lucrările în clădirea mare. Se vor monta schelele, se va lucra la acoperiș, dar spațiile interioare vor fi funcționale până atunci. Ulterior, în funcție de situația care va fi atunci, se va lua o nouă decizie”, a explicat Crețu în emisiunea ”Unde-i adevărul?” de la AS-TV.

Fostul primar a reamintit că această investiție se derulează prin intermediul Companiei Naționale de Investiții, investiția totală ridicându-se la aproximativ 38 de milioane de lei.

Este un proiect care ne-a fost atribuit de către fostul ministru al Dezvoltării – Daniel Suciu. Atunci când a fost ministru, el a dat dispoziție Companiei Naționale de Investiții să preia acest proiect extrem de important pentru municipiul Bistrița. A existat o discuție și pe PNDL, dar proiectul se putea face doar dacă am fi fost proprietarii clădirii. Noi avem clădirea pe 99 de ani, dar nu în proprietate și când am discutat cu Parohia Evanghelică, răspunsul a fost categoric nu. Și de acolo a pornit blocajul. Eu am fost convins că se va putea face, întrucât legislația nu le dădea dreptate juriștilor de la Ministerul Dezvoltării, însă ei erau cei care au decis. Atunci, ca să rezolve problema, domnul Daniel Suciu a dat proiectul Companiei Naționale de Investiții și lucrurile au evoluat foarte bine”, a mai precizat Ovidiu Teodor Crețu.

Potrivit proiectului, intitulat Consolidarea și modernizarea Corpului A (corp liceu) Colegiul Naţional ”Liviu Rebreanu” Bulevardul Republicii, nr. 8, Bistriţa”, pe lângă reabilitarea Corpului A, toate cele 28 de săli de clasă vor fi modernizate în totalitate, urmând să fie dotare cu mobilier modern și sisteme audio-video.

De asemenea, amfiteatrele de la etajul 1 și 2 vor fi păstrate și modernizate, dotate cu videoproiector, tablă interactivă și unitate multimedia. Laboratoarele de informatică vor fi relocate si dotate integral, iar sala de festivități va fi și ea modernizată. Toate spațiile vor fi dotate cu aparatură IT.

1 notes
297 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *