Au obținut în mod ilegal indemnizații de creștere a copilului

 -  -  1028


Două persoane, o femeie din Năsăud și un bărbat din Bistrița, sunt cercetați de polițiști pentru fals în declarații și uz de fals. Oamenii legii îi bănuiesc pe cei doi că ar fi folosit documente false pentru a putea beneficia de indemnizația de creștere a copilului.

Din verificările efectuate în cazul femeii din Năsăud, potrivit polițiștilor, a reieșit faptul că, ”în perioada 2017-2019, aceasta ar fi solicitat acordarea indemnizație de creștere a copilului și ar fi depus mai multe adeverințe în acest sens, declarând în mod fals că ar fi desfășurat activități lucrative în cadrul unor societăți comerciale, precum și că ar fi obținut venituri din salarii în lunile anterioare nașterii copilului. Cu privire la cele declarate există suspiciunea că veniturile nu ar fi fost realizate din activități lucrative prestate efectiv la societățile respective, beneficiind astfel pe nedrept de indemnizația de creștere a copilului”. Femeia, care are 26 de ani, s-a ales cu dosar penalși este cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și fals în declarații.

De asemenea, pentru aceleași fapte este cercetat și un bărbat de 22 de ani din Bistrița.

Oamenii legii au stabilit că, ”în perioada 2020-2021, acesta ar fi solicitat acordarea indemnizație de creștere a copilului și ar fi depus mai multe adeverințe în acest sens, declarând în mod fals că ar fi obținut venituri din salarii, în urma unor  activități lucrative în cadrul unor societăți comerciale. Totodată, există suspiciunea că aceste venituri  nu ar fi fost realizate efectiv, beneficiind astfel pe nedrept de cuantumul indemnizației de creștere a copilului”.

Și în cazul acestuia s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și fals în declarații.

0 notes
153 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *