Au revenit ninsorile în Bistrița-Năsăud; drumarii, nevoiți să intervină pe DN 17, în Pasul Tihuța

 -  - 


Iarna nu se dă dusă! A nins din nou în județul Bistrița-Năsăud, utilajele de deszăpezire fiind nevoite să acționeze pe anumite sectoare ale Drumului Național 17 pentru a asigura buna desfășurare a traficului rutier.

”Utilajele de deszăpezire au intervenit noaptea trecută și în această dimineață cu utilaje cu lamă și material antiderapant pe rețeaua rutieră din administrare, unde s-au înregistrat ninsori”, a anunțat Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj.

DRDP Cluj a publicat și imagini cu acțiunile de deszăpezire desfășurate pe mai multe drumuri din nord-vestul țării, printre care și DN 17, în zona Pasului Tihuța din județul Bistrița-Năsăud.

Participanții la trafic sunt rugați să conducă cu atenție, să adapteze viteza la condițiile meteo, să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate.

Până în această seară la ora 22:00, județul Bistrița-Năsăud se află sub o atenţionare cod galben de ninsori însemnate cantitativ.

De asemenea, o informare meteo de ninsori moderate cantitativ, vreme deosebit de rece, brumă și îngheț la sol este în vigoare până marți, 5 aprilie, ora 10:00.

”Pe parcursul zilei de duminică (3 aprilie) și în prima parte a nopții de duminică spre luni (3/4 aprilie) în Crișana, Maramureș, local în Transilvania și în jumătatea nordică a Moldovei temporar vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, pe arii restrânse moderate cantitativ, iar la munte va ninge. Vremea va fi deosebit de rece pentru începutul lunii aprilie în vest, centru, nord și nord-est, unde valorile termice vor fi cu 8…10 grade sub mediile multianuale. În noaptea de duminică spre luni (3/4 aprilie) și în noaptea de luni spre marți (4/5 aprilie) temperaturile minime vor fi preponderent negative, local sub -4 grade în special în nordul, centrul și nord-estul țării. Se va produce brumă și pe alocuri îngheț la sol”, arată Administrația Națională de Meteorologie.  

0 notes
0 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.