Ultimele noutati

Consiliul Județean a crescut salariile funcționarilor care NU-s în stare să conceapă documentații! Contracte de 50.000 de euro puse la bătaie pe consultanță la Castelul de la Posmuș și extinderea UPU! Serviciile sunt externalizate spre privați! 

Consiliul Județean a crescut salariile funcționarilor care NU-s în stare să conceapă documentații, iar serviciile sunt externalizate spre privați! Documentația privind pregătirea aplicației de finanțare NU este realizată de funcționarii Consiliului Județean, deși acest aspect este prevăzut în Regulamentul de Funcționare!

Direcția Dezvoltare Durabilă și Relații Externe îndeplinește următoarele atribuții principale:

art 58 din Regulamentul de Funcționare:

  1. i) - asigură identificarea surselor de finanțare și organizează pregătirea documentațiilor în vederea accesării fondurilor nerambursabile pentru proiecte de portofoliu .
  2. k) - organizează implementarea proiectelor finanțate din Fonduri Europene Structurale și de Investiții

Contracte de 50.000 de euro date la alții, cu toate că instituția condusă de Radu Moldovan are bugetari angajați pe acest domeniu!

Angajații Consiliul Județean au salariile majorate, dar cu toate astea anumite compartimente NU sunt eficiente. Imediat după majorăril salariale, președintele Consiliului Județean spunea că va avea pretenții de la angajații săi, dar chestiuni simple ce țin de pregătirea de documentații sunt externalizate. 

Direcția de Dezvoltare Durabilă și Relații Externe este un departament care are 22 de posturi, dar momentan sunt 11 angajați! În medie, acest departament al Consiliului Județean cheltuie peste 10.000 de euro pe lună pentru salarii!

Structura Direcția de Dezvoltare Durabilă și Relații Externe: 

 - fonduri structurale și management proiecte : 6 angajați

 - tineret sport turism și promovare : 3 angajați

 - relații externe: 2 angajați

 - unitatea proiecte europene: 10 posturi.

 

Vezi Organigrama Consiliului Județean!

De ce se dau bani la privați în loc să-i pună la lucru? Salarii la nivelul Consiliului Județean! 

Direcția de Dezvoltare Durabilă și Relații Externe are în portofoliu proiecte majore, în valoare de 60 de milioane de euro (cel mai important și complex ar fi documentația pentru Poarta Transilvaniei). În mod ciudat, ambele proiecte externalizate castelu de la Posmuș și extinderea U.P.U) au fost transferate la Direcția Tehnică, direcție condusă de Dorin Popescu director executiv și de  Veronica Hasnaș (șef-serviciu), care la rândul lor au externalizat serviciile de consultanță.

O femeie de serviciu de la Consiliul Județean are salariu cât a unui profesor cu 10 ani vechime: 3.100 de lei/încadrare! Vezi lista cu salariile din subordinea lui Radu Moldovan!

 

- director executiv - 10.732
- secretar  - 15.069 lei
- șef serviciu -  9.303 lei
- șef birou  - 8.994 lei
- auditor -  8.056 lei.

- director cabinet -  7.100 de lei
- consilier juridic  - 7.100 lei (maxim) 2.700 de lei (minim)
- șofer - 3.500 de lei
- muncitor calificat  - 3.200 lei
- îngrijitor -  3.100 lei
- salvator montan: 4.900 de lei
- paznic  - 3.374 lei.

Spre exemplu, instituția condusă de Radu Moldovan a externalizat serviciul de pregătire a aplicației de finanțare pentru proiectul ”U.P.U.-S.M.U.R.D.- Spitalul Județean de Urgență Bistrița-reabilitare, modernizare, extindere și dotare”, în cadrul unui proiect în cadrul P.O.R 2014 - 2020, axa prioritară 8.

70.000 de lei +TVA este suma pusă la bătaie pe acest proiect! 

Ce trebuie să facă firma care va câștiga licitația pentru consultanță ?

- verificarea încadrării costurilor

- propunerea de modele de documente

- verificarea conformității și eligibilității

- sprijin în continuarea dosarului de finanțare

- consiliere în etapa de evaluare

- consiliere în pregătirea documentelor în faza de contractare a finanțării nerambursabile .

Ce criterii de selecție vor fi?

- numărul cererilor de finanțare

- experiența experților

- prețul cel mai scăzut.

Termen limită primire oferte: 10.01.2018.

Selecția de oferte se va face prin achiziție directă.

Din bani publici, Consiliul Județean pune la dispoziție 30.000 de euro pentru consultanță la castelul de la Posmuș! Contractul se acordă prin încredințare-directă! 

Un alt contract ce va fi acordat prin încredințare-directă este cel privind serviciile de consultanţă pentru accesarea finanțării europene la castelu de la Posmuș, contract estimat la 125.000 de lei + TVA).

Firma care pune mâna pe contract se va ocupa de pregătirea procedurilor/documentaţiilor necesare şi atribuirea contractelor pentru următoarele achiziţii:

  1. Servicii de proiectare faza PT si DDE, studii, documentatii avize si autorizatie, asistenta tehnica din partea proiectantului plus Executie lucrari de constructii, inclusiv utilaje, echipamente si dotari aferente
  2. Servicii de consultanta in managementul proiectului
  3. Servicii de asistenta tehnica din partea dirigintilor de santier
  4. Servicii de asistenta arheologica
  5. Servicii de de audit financiar al proiectului
  6. Servicii de informare/ publicitate si promovare
  7. Servicii de digitizare a obiectivului.

Președintele Consiliului Județean a afirmat imediat după creșterile salariale de la nivelul instituției că va avea pretenții de la angajații săi, dar cu toate că intră în atribuțiunile unui compartiment al instituției,  serviciile de consultanță sunt externalizate și 50.000 de euro vor merge spre firme de consultanță care fac exact ce-ar trebui să facă angajații CJ. 

 

 
Caricatură

Ziar de Bistrita