Augustin Ostace a împlinit 66 de ani! Ultima ISPRAVĂ de la Bistrița: scriitorul – filosof a stabilit un NOU record: în aceeași zi și-a lansat 10 cărți de poezie!

 -  -  52346Augustin Ostace a-mplinit 66 de ani! De profesie medic, Ostace locuiește în Germania și crează încontinuu! Spune despre el că este mediolog… o știință care explorează căile și mijloacele eficacității simbolice, felul cum imaginile și cerințele pot modifica mersul lucrurilor în societate.

Scrie în cele 3 limbi pe care le cunoaște: germană, engleză și română, iar creațiile sale sunt vândute pe Amazon. NU colaborează cu nicio editură și a ales această variantă pentru a se adresa întregului mapamond.

În operele sale, Augustin Ostace lucrează pe 8 sisteme filosofice care se întrepătrund perpetuu și de aceea creația sa este greu de încadrat în tipare. Filosoful-scriitor are triplă cetățenie: română, americană și germană.. este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști, scrie, compune și crează non-stop! Locuiește în Germania și periodic vine în România să-și prezinte operele!

CLICK să vedeți cărțile lui Ostace, care se vând pe Amazon la 2 dolari/bucata!

De curând, Ostace a lansat 10 cărți, într-un eveniment record pentru municipiu. Cărțile de poezie a lui Ostace ating subiecte complexe. În poeziile sale, mediologul care-și spune și proto-poet folosește cuvinte moderne … un mixt compus din cuvinte germane, englezești și românești. Poezie-filosofică de mare încărcătură prin care autorul își refulează gândurile și trăirile.

Sub euforia recunoașterii oficiale în mediul cultural din Bistrița, Ostace a mai scris 2 cărți de poezie, la câteva zile de la lansare care încă NU au fost prezentate publicului-larg.

A lansat 38 de cărți odată! Operele sale sunt scrise în engleză română și germană!

Augustin Ostace mai deține un record absolut pentru Bistrița: a lansat 38 de cărți în aceeași zi. Cele 38 de cărți în engleză, română și germană NU se găsesc în librării și pot fi cumpărate numai de pe Amazon.

Ostace este o figură aparte a culturii locale, un personaj care sparge normele și are în total 150 de cărți. Deși contestat de o parte din scriitorii locali, Ostace NU poate fi ignorat…și se exprimă prin creațiile sale:

“M-am săturat de voi toţi
Mari poeţi
Mari artişti
Condeieri de utopisme
Recondeind utopic lumi de vis În labirinturi de nesfârşite idealisme.
Gata cu toţi, plângăreţi sau şarmanţi
E rândul meu videosophic să descânt un talent…”

(“Videopoetica” de Augustin Ostace. )

Don Quijote spunea că e mai bine să fii “un nebun înțelept decât un înțelept nebun.” Ne-nțelesului poet, folosof și jurnalist Redacția Ziar de Bistrița îi urează La Mulți Ani, maestre!

Emil Iustian Alexandru

5 bookmark
2 notes
71 views
bookmark icon

2 thoughts on “Augustin Ostace a împlinit 66 de ani! Ultima ISPRAVĂ de la Bistrița: scriitorul – filosof a stabilit un NOU record: în aceeași zi și-a lansat 10 cărți de poezie!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.