Autoritatea Electorală Permanentă propune organizarea alegerilor locale pe 27 septembrie

 -  -  1935


Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că a elaborat proiectul de lege privind stabilirea datei alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, precum şi a unor măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare a acestora.

Prin proiectul de act normativ se propun, în principal, următoarele:

  • stabilirea datei alegerilor locale din anul 2020 în ziua de duminică 27 septembrie 2020, ţinând cont şi de suprapunerea cu perioada electorală a alegerilor parlamentare la termen;
  • o serie de măsuri tehnice de natură să îmbunătăţească modul de derulare a alegerilor locale din 2020.

Proiectul de act normativ a fost publicat pe site-ul www.roaep.ro şi poate fi consultat la secţiunea Legislaţie electorală/Transparenţă decizională. Acesta ar trebui să intre în vigoare cel târziu la data de 29 iulie 2020. De asemenea, în document se prevede că data alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020 se stabileşte prin lege organică, cu cel puţin 60 de zile înaintea votării.

În plus, proiectul cuprinde şi o serie de măsuri tehnice de natură să îmbunătăţească modul de derulare a alegerilor locale din 2020.

Astfel, o prevedere cuprinsă în proiect vizează faptul că la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, sediile secţiilor de votare pot fi amplasate şi în construcţii uşoare, containere de locuit, corturi şi altele asemenea.

Totodată, membrii birourilor electorale, personalul tehnic auxiliar, persoanele acreditate, delegaţii acreditaţi, operatorii de calculator, personalul de pază şi alegătorii pot primi, în mod gratuit, materiale de protecţie sanitară. Cheltuielile necesare pentru asigurarea acestor materiale, precum şi pentru asigurarea igienei şi dezinfecţiei spațiilor de vot se suportă din bugetul de stat.


1 notes
60 views
bookmark icon

One thought on “Autoritatea Electorală Permanentă propune organizarea alegerilor locale pe 27 septembrie

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *