Autoritățile iau în calcul posibilitatea înființării unei secții COVID-19 și la Spitalul Orășenesc Beclean

 -  -  1070


Pe fondul creșterii numărului de cazuri de COVID-19 în județul Bistrița-Năsăud, prefectul Stelian Dolha a anunțat că se ia în calcul înființarea unei secții de COVID-19 și la Spitalul Orășenesc din Beclean, urmând să poarte discuții în acest sens cu conducerea acestei unități medicale.

Potrivit prefectului, în prezent, paturile destinate pacienților COVID-19 sunt ocupate în totalitate, atât în spitalul din Bistrița, cât și în cel din Năsăud.

Problema noastră este că pe ATI și pe secțiile COVID-19 nu mai avem locuri. Aceasta este marea noastră problemă, iar îngrijorarea mea este legată de acest aspect. În plus, avem și foarte mulți morți. Opt într-o singură zi sunt mulți. Oamenii încă stau prea mult acasă pentru că, în timp, s-a creat un fel de frică de spital, ceea ce nu e ok. Noi nu o să ne salvăm în altă parte decât acolo, sub tratament de specialitate”, a declarat prefectul Stelian Dolha într-o emisiune la postul local de televiziune AS-TV.

Astfel, autoritățile analizează posibilitatea înființării unei secții pentru pacienții cu COVID-19 și la Beclean.

”O să am săptămâna aceasta o întâlnire cu directorii spitalelor din Bistrița, Năsăud și Beclean și o să le fac propunerea să ne pregătim și la Beclean cu o secție COVID. Nu o să avem de ales. Cu toții sunt îngrijorați că va trebui să facem asta, dar nu avem de ales. Trebuie să găsim acele supape de oxigen pentru tot ce înseamnă pandemie la nivel județean”, a mai adăugat Stelian Dolha.

De asemenea, prefectul a mai spus că și Secția COVID-19 de la Năsăud urmează că fie extinsă și să ajungă din nou la capacitate de 80 de paturi.

0 notes
195 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *