Din Bistrita

Autoritățile județene vor și un stadion în zona Complexului Sportiv din Unirea. Ce spune ministrul Dezvoltării despre o astfel de investiție

 -  - 


Consiliul Județean Bistrița-Năsăud intenționează să facă demersuri pentru a obține finanțare și pentru construirea unui stadion în zona Complexului Sportiv din Unirea.

”Proiectul tehnic pentru stadion este finalizat de doi ani. El este depus la Compania Națională de Investiții. Urmează să actualizăm, ținând cont de evoluția prețurilor pe piață, indicatorii tehnico-economici. Am făcut o adresă în acest sens către CNI. Vom actualiza indicatorii pe parcursul acestui an și proiectul va fi redepus la Compania Națională de Investiții, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și vom căuta, împreună cu Guvernul, să găsim o finanțare”, a spus președintele CJ Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Șeful administrației județene afirmă că în acea zonă au fost gândite mai multe investiții.

În această zonă vom avea Complexul Sportiv cu Sala Polivalentă. Între Sala Polivalentă și baza sportivă de tip 1 – care este deja în lucru și care se va finaliza în această toamnă, fiind realizată tot în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării și Compania Națională de Investiții – va fi stadionul. Imediat după baza sportivă de tip 1 avem un stadion de atletism pentru care avem doar un studiu de pre-fezabilitate și în perioada următoare vom căuta resurse pentru a da drumul la un studiu de fezabilitate și să vedem ce costuri vom avea pentru o astfel de investiție. Prin cele patru infrastructuri vom oferi gama de servicii pentru toate sporturile care se practică. Sigur, salut și aplaud decizia Primăriei Bistrița de a veni în completare cu proiectul privind amenajarea unui bazin de înot. În momentul când toate cele cinci investiții vor fi gata, județul Bistrița-Năsăud și în mod special municipiul Bistrița va avea cea mai complexă și completă zonă pentru practicarea sportului pentru toți”, a mai adăugat Moldovan.

Întrebat dacă are șanse administrația județeană să obțină finanțare și pentru proiectele privind edificarea unui stadion și a unui bazin de înot, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a răspuns: ”Șanse de finanțare întotdeauna există când avem autorități locale care vin cu documentație bună. Eu cred că ceea ce este astăzi important este că suntem foarte aproape de a închide această investiție (n.r. – Complexul Sportiv din Unirea) și putem să ne anexăm pe o nouă investiție. Așteptăm să închidem această investiție, eu cred că așa este corect. Etapă cu etapă, o să luăm investițiile pe rând. Aici este și un proiect pentru un bazin de înot. Deci nu o să fie numai Complexul Sportiv, ci autoritățile județene și locale au gândit o strategie și o infrastructură complexă, care nu este în centrul orașului și care va putea corespunde pe toate tipurile de activități sportive care sunt astăzi necesare. Știu de fiecare de aceste investiții. Din momentul în care se va închide Sala Polivalentă ne vom axa pe celelalte investiții”.

Noua Sală Polivalentă din Unirea, construită printr-un proiect demarat de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi finanţat prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), a fost deschisă oficial vineri, în cadrul unui eveniment la care au participat preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, alături de alte oficialități centrale și locale.

236 views
bookmark icon

One thought on “Autoritățile județene vor și un stadion în zona Complexului Sportiv din Unirea. Ce spune ministrul Dezvoltării despre o astfel de investiție

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.