Autoritățile locale din Rodna vor aloca bani pentru a reconstrui acoperișul blocului care a fost cuprins de un puternic incendiu; se vor putea face și donații

 -  -  917


Un bloc de locuințe din localitatea Rodna a fost cuprins, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 6 spre 7 martie, de un puternic incendiu. Pe parcursul intervenției pompierilor, un număr de 180 de persoane au fost evacuate din case. În prezent, mai mulți locatari de la etajele superioare ale blocului nu se mai pot întoarce în locuințe deoarece acestea au fost afectate de incendiu.

Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, și subprefecții Atilla Decsei si Lorand Toth s-au deplasat la fața locului pentru a analiza situația și a evalua pagubele.

De asemenea, reprezentanții Guvernului în teritoriu au purtat discuții cu membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență Rodna, în vederea identificării unor măsuri pentru a sprijini persoanele cu locuințele puternic afectate.

Potrivit Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, s-a stabilit că un număr de 13 garsoniere, situate la etajele superioare ale blocului, au nevoie de reparații pentru ca proprietarii loc să poată locui din nou în ele.

În urma discuțiilor, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Rodna a hotărât că va aloca sumele necesare reconstruirii acoperișului blocului.

De asemenea, autoritățile anunță că va fi deschis și un cont bancar pentru colectarea de donații ce vor contribui la refacerea spațiilor de locuit afectate.

0 notes
42 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *