Autoritățile vor să organizeze campanii în comunele din județ cu cea mai mică rată de vaccinare împotriva COVID-19. Care sunt acestea

 -  -  1045


Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, a avut zilele acestea întâlniri și discuții cu reprezentanții comunelor Parva, Leșu și Zagra, unde rata de vaccinare a locuitorilor este foarte mică. Scopul întâlnirilor a vizat stabilirea detaliilor pentru organizarea unor campanii de vaccinare în aceste comune.

”Din păcate, comuna Parva are cea mai mică rată de vaccinare a populației din întreg județul, sub 5 %. Comunele Leșu și Zagra au și ele o acoperire vaccinală slabă, populația fiind imunizată în proporție de cel mult 10%. În cele trei unități administrativ-teritoriale, incidența este în creștere, iar numărul deceselor înregistrate în rândul persoanelor nevaccinate, este de 20, după cum urmează: în comuna Parva din 41 de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2 , 8 persoane au decedat, în comuna Leșu din 69 de cazuri pozitive, s-au înregistrat 5 decese, iar în comuna Zagra din 83 de cazuri confirmate, au rezultat 7 decese”, precizează Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Astfel, în urma discuțiilor s-a stabilit că în fiecare dintre cele trei comune vor fi organizate campanii de vaccinare în ultima săptămână din luna octombrie.

”Prin vaccinare împotriva COVID-19 se reduce riscul de infectare, se reduce riscul de transmitere a virusului, se reduce considerabil riscul de spitalizare;- se reduce considerabil riscul de deces. Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19”, adaugă Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

0 notes
170 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *