Autospeciale noi pentru poliţiştii de imigrări din mai multe județe, printre care și Bistrița-Năsăud

 -  -  5


15 autospeciale Dacia Duster îmbunătăţesc condiţiile de muncă pentru poliţiştii de imigrări şi sporesc mobilitatea în combaterea migraţiei ilegale şi punerea în executare a măsurilor de returnare a cetăţenilor străini.

Poliţiştii din cadrul structurilor operative ale Inspectoratului General pentru Imigrări din mai multe județe, printre care și Bistrița-Năsăud, îşi vor desfăşura misiunile cu 15 autovehicule noi, intrate în parcul auto.

”Autospecialele marca Dacia Duster au fost achiziţionate în cadrul Proiectului European “Consolidarea capacităţii operaţionale a Inspectoratului General pentru Imigrări în domeniul returnării prin dotarea cu autovehicule”, finanţat prin Fondul Azil, Migraţie şi Integrare. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă consolidarea capacităţii operaţionale a Inspectoratului General pentru Imigrări în domeniul combaterii imigraţiei ilegale şi returnării prin îmbunătăţirea dotării cu autoturisme destinate acestor activităţi” informează Inspectoratul General pentru Imigrări.

Cele 15 autospeciale vor fi repartizate structurilor teritoriale pentru imigrări din Ialomiţa, Braşov, Brăila, Călăraşi, Covasna, Alba, Cluj, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Vâlcea, Hunedoara, Harghita, Tulcea, Prahova şi Sălaj.

La repartizarea lotului, s-a avut în vedere starea tehnică şi vechimea autovehiculelor din dotare, precum şi nevoile operative ale structurilor pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în zona de competenţă.

Acestea sunt dotate cu staţii emisie-recepţie, sisteme de avertizare acustică şi optică şi staţii mobile. Costul total al autospecialelor este de 1.542.921 de lei cu TVA şi au fost cumpărate prin licitaţie publică deschisă.

În prezent, capacitatea de înzestrare a parcului auto al Inspectoratului General pentru Imigrări este de aproximativ 70%, fiind efectuate, în permanenţă, demersuri pentru completarea şi înnoirea acestuia.

Întregul efort de îmbunătăţire a mobilităţii poliţiştilor de imigrări are ca beneficiar final cetăţenii, prin asigurarea unui serviciu poliţienesc de calitate în combaterea migraţiei ilegale şi punerea în executare a măsurilor de returnare. Totodată, prin această achiziţie s-au îmbunătăţit condiţiile de muncă pentru angajaţii Inspectoratului General pentru Imigrări.

5 bookmark
0 notes
109 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.