Autostrada Nordului a ajuns la faza organizării licitatiei pentru elaborarea studiului de fezabilitate

 -  -  1310


 

 

Ministrul demis al Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat duminică, în timpul unei vizite în județul Satu Mare, că luni va fi lansată în SEAP licitația pentru Autostrada Nordului, care va avea traseul Petea – Satu Mare – Baia Mare – Bistrița – Suceava. Potrivit ministrului, termenul pentru depunerea ofertelor va fi scandent în ianuarie 2020.

“Am fost informat de domnul director Scarlat (n.r. – Sorin Scarlat, directorul general al CNAIR), în cursul zilei de ieri, că a fost semnat acordul de publicare pentru autostrada Nordului, Petea – Suceava. A fost un proiect care a fost transmis către  Agenția Națională pentru Achiziții Publice la sfârșitul lunii august. Luni va fi ridicat pe SEAP, termenul pentru depunerea ofertelor fiind ianuarie 2020. Vorbim de  documentația pentru elaborarea studiului de fezabilitate. Este un obiectiv care era în Masterplan pentru perioada 2020”, a declarat ministrul demis, Răzvan Cuc.

Acesta a cerut viitorului Guvern să ducă mai departe acest proiect important de infrastructură.

”Viitorii guvernanţi, dacă vor trece testul în Parlament, să îl ducă la bun sfârşit şi nu să vină cu scuze pentru că ar fi cel mai uşor să vii cu scuze ca să-ți maschezi incompetenţa”, a mai spus Cuc.

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a declarat recent, într-o emisiune televizată, că această autostradă va trece prin apropierea municipiului Bistrița.

0 notes
435 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *