Autostrada Nordului, care include și drumul Baia Mare – Bistrița – Vatra Dornei, tema unei întâlniri de lucru la CNAIR

 -  -  21097


Deputatul PNL Diana Morar a participat la o întâlnire de lucru cu reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, tema principală de discuție în cadrul întâlnirii fiind Autostrada Nordului, care include și drumul Baia Mare – Bistrița – Vatra Dornei.

”Am participat la o întâlnire de lucru cu reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (C.N.A.I.R.), având ca temă drumul de mare viteză care va lega județele Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Suceava, așa-numita Autostradă a Nordului, obiectiv de investiții aprobat prin lege. În ceea ce privește tronsoanele care vor tranzita județul nostru, Baia Mare – Bistrița și Bistrița – Vatra Dornei, în prezent se fac studiile de fezabilitate în urma cărora va rezulta varianta optimă pentru această investiție (autostradă sau drum expres). Totodată, va fi prezentată și soluția recomandată pentru traseu, având în vedere că nu se va lucra pe infrastructura existentă, ci va fi un drum nou, care va îmbunătăți conectivitatea la nivel regional și va crea condițiile necesare pentru creșterea investițiilor și dezvoltarea turismului. Voi urmări îndeaproape derularea acestui obiectiv deosebit de important pentru România, pentru Bistrița-Năsăud”, a anunțat Diana Morar.

Conform Master Planului General de Transport al României, legătura între Baia Mare şi Suceava va fi realizată astfel: Drumul expres Baia Mare – Bistriţa, numit Someş Expres, şi Drumul Trans Regio Bistriţa -Vatra Dornei – Suceava, numit generic Bucovina. Acest proiect de infrastructură va realiza legătura dintre Coridorul 3 (Bucureşti – Regiunea Nord Est) şi viitorul punct de trecere a frontierei din zona Oar, prin intermediul Drumului Expres Baia Mare – Satu Mare – Oar, un proiect demarat deja de Consiliul Judeţean Maramureş în parteneriat cu Consiliul Judeţean Satu Mare.

Reamintim că Legea Autostrada Nordului a fost inițiată de fostul deputat bistrițean Ionuț Simionca. Inițiativa a fost adoptată de Parlamentul României și a devenit lege, fiind promulgată de președintele Klaus Iohannis. 

ACTUALIZARE

Și deputatul PNL Robert Sighiartău a vorbit despre întâlnirea de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România:

Front comun pentru dezvoltare! Ne-am întâlnit astăzi, noi, parlamentarii din circumscripțiile aflate pe traseul „Autostrăzii Nordului”, cu reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi. Drumul expres de 400 km, care leagă Suceava prin Bistrița-Năsăud și Maramureș de Satu Mare este un obiectiv important al PNL. Autostrada Nordului e infrastructura esențială pentru dezvoltarea economică a nordului țării, legat astfel de rețeaua europeană de autostrăzi prin autostrada M3 din Ungaria. Proiectul este esențial și pentru dezvoltarea turismului românesc. Conectează două dintre cele mai renumite regiuni turistice din România, recunoscute deja la nivel european, Maramureșul și Bucovina, și dă astfel oportunități de dezvoltare turistică și județului Bistrița-Năsăud. Este un proiect pentru implementarea căruia mă voi bate în acest mandat de deputat”, a transmis Robert Sighiartău.

2 notes
222 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *