Ultimele noutati

Avertizare meteorologică de ploi, descărcări electrice și intensificări ale vântului

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud informează că a fost emisă o avertizare meteorologică de ploi, descărcări electrice și intensificări ale vântului care intră în vigoare în această după-amiază, la ora 16:00. În perioada 12 martie, de la ora 16:00 și până în 13 martie, la ora 20:00, în Bistrița-Năsăud vor cădea averse de 20-25 L/MP, descărcări electrice și intensificări ale vântului” anunță CJSU B-N.

De asemenea, la nivel național, Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică valabilă în intervalul 12 martie, ora 16 – 14 martie, ora 08:00, perioadă în care sunt vizate fenomene precum ploi moderate cantitativ, manifestări de instabilitate atmosferică.

”În intervalul menționat temporar va ploua, la început în jumătatea de vest a țării, apoi mai ales în regiunile estice, sudice și centrale. Ploile vor avea și caracter de aversă și vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, îndeosebi în după-amiaza zilei de luni (12 martie) și în noaptea de luni spre marți (12/13 martie). La munte vor predomina ploile, favorizând topirea stratului de zăpadă. Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat, mai ales în Oltenia, Banat, Transilvania și Moldova, precum și în zona montană, 30…35 l/mp” informează Administrația Națională de Meteorologie.

FOTO: www.constantadeazi.roCaricatură

Ziar de Bistrita